Belgienii îşi dau palme: Stanciu, ruşinos de slab într-o echipă admirabilă. Avem semifinalistele Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anderlecht a plătit 7,8 milioane de euro pentru aducerea mijlocaşului de 23 de ani, făcând cea mai scumpă achiziţie din istoria clubului. Pe zi ce trece însă, belgienii îşi dau seama că au făcut una dintre cele mai proaste afaceri posibile.

Anderlecht a făcut un meci mare, joi seara, pe „Old Trafford“, iar Jose Mourinho şi elevii săi au „tremurat“ serios pentru calificarea în semifinalele Ligii Europa.

După 1-1, în tur, la Bruxelles, Manchester United a pornit cu prima şansă în retur, iar după golul lui Mkhitaryan din minutul 10, calificarea părea o formalitate pentru gazde. Anderlecht, cu Chipciu titular şi cu Stanciu pe bancă, a jucat însă cu mult curaj şi a egalat prin Hanni (32). 

Repriza a doua a fost dominată de United care a trecut de mai multe ori pe lângă gol, însă belgienii au depăşit cu mult aşteptările şi au reuşit să păstreze egalul până la finalul celor 90 de minute. Pe lângă faptul că n-au reuşit să rezolve meciul în timpul regulamentar, „Diavolii roşii“ au primit şi o lovitură, atunci când Ibrahimovici s-a accidentat pe final, fiind suspect de ruptura ligamentelor! Suedezul a aterizat rău după o săritură şi, chiar dacă a părăsit terenul pe picioarele sale, se vehiculează că sezonul e încheiat pentru el.

Fără Ibrahimovici, dar cu Martial introdus în locul său, United a continuat să preseze şi a fost răsplătită în minutul 107, atunci când Marcus Rashford a „inventat“ un gol dintr-o jumătate de ocazie. A rămas 2-1 până la final, iar trupa lui Jose Mourinho a mers în semifinale. Englezii speră să câştige Liga Europa, deoarece echipa care va lua trofeul va evolua în viitorul sezon al Ligii Campionilor.

Stanciu, nicăieri, inutil

Dacă în partida tur cu United, Stanciu a fost titular, iar Chipciu a intrat în repriza secundă, în manşa a doua, rolurile celor doi s-au inversat. Chipciu a depus un efort considerabil, însă n-a reuşit mare lucru, fiind schimbat pe „Old Trafford“ în minutul 64, atunci când Stanciu a fost introdus în locul lui Hanni.

Fostul mijlocaş al FCSB a făcut o nouă partidă dezolantă, fiind, pur şi simplu, „invizibil“ ca acum o săptămână. Stanciu n-a fost util nici în ofensivă, nici în defensivă şi, atunci când a primit mingea, s-a mulţumit, aproape de fiecare dată, să dea o pasă scurtă la cel mai apropiat coechipier! Prea puţin pentru mijlocaşul care ar fi trebuit să fie play-maker-ul numărul 1 la Anderlecht.

Liga Europa, sferturi

Manchester United - Anderlecht 2-1 (1-1 în tur)

Mkhitaryan 10, Rashford 107 / Hanni 32

Genk - Celta Vigo 1-1 (2-3 în tur)

Trossard 67 / Sisto 63

Schalke 04 - Ajax 3-2 (0-2 în tur)

Goretzka 53, Burgstaller 56, D. Caligiuri 101 / Viergever 111, A. Younes 120

Ajax a jucat în zece oameni din minutul 80

Beşiktaş - Lyon 2-1 (1-2 în tur)

Talisca 27, 58 / Lacazette 34

Lyon a câştigat cu 6-7 după executarea loviturilor de departajare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite