Bayern Munchen a câştigat a zecea oară consecutiv campionatul Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Digisport
Foto Digisport

Bayern Munich a devenit campioana Germaniei pentru a zecea oară la rând. Bavarezii i-au învins pe rivalii de la Dortmund cu scorul de 3-1, în etapa cu numărul 31 din Bundesliga.

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, echipa antrenată de Julian Nagelsmann a reuşit să obţină al zecelea titlu consecutiv în Bundesliga.

În partida care le-a asigurat matematic prima poziţie în clasament la final de sezon, Bayern Munich a făcut un meci spectaculos pe teren propriu cu Borussia Dortmund. După doar 15 minute de joc, Gnabry a deschis scorul cu un şut senzaţional de la 16 metri. Robert Lewandowski nu a ratat şansa de a marca din nou, dublând avantajul gazdelor în minutul 34. Atacantul polonez a ajuns la 33 de goluri marcate în acest sezon de Bundesliga.

În repriza secundă Dortmund a revenit pe teren mai bine motivată şi a redus din diferenţă în minutul 51 prin reuşita lui Emre Can, din penalty. Pe final de joc, în minutul 83, Jamal Musiala a închis tabela la scorul de 3-1 pentru bavarezi care au sărbătorit în stilul loc clasic, cu bere pe stadion, la finalul celor 90 de minute de joc. 

Este al 32-a lea titlu obţinut de Bayern Munich în campionatul german. Cu doar trei etape înainte de final bavarezii au acumulat 75 de puncte, locul secund fiind ocupat de adversara din această seară, Borussia Dortmund (63 de puncte). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite