Baschet 3x3 de la Palat în Mall: Canada câştigă etapa de la Bucureşti a circuitului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet

Între două finale mondiale găzduite de România, cea de anul trecut de la Palatul Parlamentului şi cea care se va disputa în 17-18 septembrie la Constanţa, circuitul mondial feminin de baschet 3x3 a mai făcut o oprire la Bucureşti.

Canada şi-a apărat titlul cucerit în Capitală în 2019 şi s-a impus acum în faţa Italiei, scor 21-10 în ultimul act al turneului disputat la ParkLake Shopping Center. 

Michelle Plouffe a fost de neoprit în finala, reuşind 8 puncte şi 6 recuperări, iar sora ei Katherine a fost desemnată cea mai bună jucătoare a întregului turneu, fiind premiată de către Nike. Cele două surori au reprezentat Canada la turneul olimpic de baschet 5la5 de la Londra 2012. 

Baschet

Naţionala României a reuşit să ajungă pentru a treia oară în acest sezon în sferturile de finală ale unui turneu FIBA 3x3 Women’s Series, fiind învinsă de către Germania, cap de serie numărul 1, cu scorul de 17-13. 

Cel mai bun rezultat al României a fost obţinut în Mongolia, la Ulaanbaatar, atunci când Acvilele s-au clasat pe locul al treilea. 

Etapa a opta a circuitului mondial feminin a pus capăt unui adevărat festival de baschet 3x3 desfăşurat în incinta ParkLake Shopping Center, care a inclus şi o etapă din FIBA 3x3 Nations League, circuit mondial dedicat tinerilor sub 23 de ani, dar şi numeroase activităţi pentru spectatori, desfăşurate chiar pe terenul de joc, în pauzele dintre meciuri. 

FIBA 3x3 Women’s Series Bucureşti a fost un eveniment organizat de către Sport Arena Streetball şi susţinut de ParkLake Shopping Center, Nike, Tissot, Horizon, Pep&Pepper şi Federaţia Română de Baschet. Parteneri globali ai circuitului mondial feminin sunt Wilson, Zoos, 3x3EXE şi Ulanbaatar Amazons.

 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite