Barcelona oferă știrea zilei: noul antrenor al catalanilor, prezentat oficial

0
Publicat:

Germanul Hansi Flick, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a ţării sale, a fost numit miercuri antrenor al echipei Barcelona, în locul lui Xavi Hernandez. Acesta a fost demis după un sezon în care clubul catalan nu a câştigat niciun trofeu.

Xavi Hernandez și-a încheiat mandatul pe banca Barcelonei. FOTO: Arhiva Adevărul
Xavi Hernandez și-a încheiat mandatul pe banca Barcelonei. FOTO: Arhiva Adevărul

"FC Barcelona şi Hansi Flick au ajuns la un acord ca germanul să fie antrenorul primei echipe masculine până pe 30 iunie 2026", a indicat gruparea din La Liga într-un comunicat, după ce a anunţat, mai întâi, rezilierea contractului lui Xavi.

Flick, în vârstă de 59 de ani, a devenit antrenorul lui Bayern Munchen în toamna anului 2019, mai întâi ca interimar, iar apoi cu atribuţii depline, impresionând cu şapte trofee cucerite, două titluri în Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Champions League, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor. Parcursul bavarezilor în Liga Campionilor a inclus şi un incredibil 8-2 cu Barcelona în sferturile de finală.

Hansi Flick. FOTO: Arhiva Adevărul
Hansi Flick. FOTO: Arhiva Adevărul

Flick i-a succedat lui Joachim Loew la cârma naţionalei Germaniei în 2021, dar mandatul său nu a fost unul de succes, echipa părăsind Cupa Mondială din 2022 după faza grupelor, iar Flick a demisionat, toamna trecută, din cauza rezultatelor slabe.

Xavi Hernandez, fost mare internaţional spaniol, anunţase în ianuarie că va demisiona la finalul sezonului, după care s-a răzgândit în aprilie, semnând până în 2025. Ulterior însă, a fost demis din cauza declaraţiilor făcute pe tema situaţiei financiare dificile a clubului şi a lotului necompetitiv pe care îl are, cuvinte care au deranjat conducerea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite