Azi reîncepe campionatul spaniol. Real Madrid tremură de frica unui nou eşec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 17 etape scurse din Primera Divison, FC barcelona are 9 puncte avans faţă de a doua clasată, Atletico Madrid, şi 16 puncte în faţa lui Real Madrid.

Campionatul spaniol s-a întrerupt înainte de Crăciun şi se va relua în această seară cu meciul Real Zaragoza – Betis Sevilla (ora 22.30, Digisport 2), meci în care românul Cristi Săpunaru este anunţat titular. Miza primei etape din 2013 este însă tot duelul de la distanţă dintre FC Barcelona şi Real Madrid, iar specialiştii cred că anul acesta va începe aşa cum s-a terminat cel trecut. Adică prost pentru Real, care a pierdut la Malaga, şi bine pentru Barcelona, care a bătut la Valladolid.


Real are apărarea praf

De ce cred specialiştii acest lucru? Pentru că Real întâlneşte acasă pe Sociedad, locul 7 în La Liga, un adversar care s-a simţit mereu bine pe Santiago Bernabeu. În plus, la Real situaţia e tot tulbure. Casillas nu vorbeşte cu Mourinho, şi ar putea fi din nou rezervă, iar toată apărarea e praf. Pepe, Coentrao şi Marcelo sunt accidentaţi, iar Sergio Ramos suspendat. În aceste condiţii, Mourinho va miza pe Arbeloa, Varane, Carvalho şi Albiol, fotbalişti care, cu excepţia primului, au apariţii meteorice în prima echipă.

Vilanova se întoarce pe banca Barcelonei

Dacă Realul e în piuneze, Barca are numai veşti bune. La derby-ul local cu Espanyol (locul 18 în campionat), care se va juca pe terenul Barcelonei, e aşteptat să stea pe bancă chiar Tito Vilanova, antrenorul principal, operat pe 20 decembrie. Tito a fost la ultimul antrenament şi a discutat cu jucătorii, iar presa catalană susţine că va reveni pe bancă. Apoi, Adriano, Fabregas şi Song, care au avut probleme medicale, sunt acum apţi de joc, şi nu în ultimul rând, după o pauză de zece zile, Pique, Puyol, Montoya, Bartra, Alba, Xavi, Busquens şi Tello au jucat un meci amical, Catalonia – Nigeria 1-1, şi sunt deja acomodaţi cu efortul.


Prima etapă din 2013, a 18-a a sezonului, programează meciurile:
 

Vineri
Zaragoza – Betis, ora 22.30, Digisport 2
 

Sâmbătă
Levante – Bilbao, ora 17.00
Granada – Valencia, ora 19.00, Digisport 2
La Coruna – Malaga, ora 21.00, Digisport 2
Sevilla – Osasuna, ora 23.00, Digisport 2
 

Duminică
Celta Vigo – Valladolid, ora 13.00, Digisport 1
Real Madrid – Sociedad, ora 18.00, Digisport 1
Barcelona – Espanyol, ora 20.00, Digisport 1
Mallorca – Atletico Madrid, ora 22.00, Digisport 1
 

Luni
Vallecano – Getafe, ora 21.00

Clasament:
1. Barcelona 49 p, 2. Atletico Madrid 40 p, 3. Real Madrid 33 p, 4. Malaga 31 p, 5. Betis 28 p, 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite