Avem nebunii noștri în Italia: Doi români, suporteri ai lui Lazio, au făcut salutul fascist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni români, suporteri ai echipei italiene de fotbal Lazio, au fost identificaţi de poliţia din Peninsulă că au făcut salutul fascist în timpul derby-ului capitalei cu AS Roma, câştigat cu 1-0 de echipa biancocelesta, duminică, în Serie A, transmite DPA.

Nazi jpg

De asemenea, un suporter al lui Lazio, îmbrăcat cu un tricou pe care era imprimat ''Hitlerson 88'', a fost identificat ca fiind cetăţean german, a comunicat, miercuri, poliţia italiană. Suporterul are cazier, după ce a pătruns pe un teren de fotbal în 2009 la derby-ul dintre cele două echipe. Autorităţile au precizat că identificările au fost făcute în urma imaginilor video şi procurorii i-au pus sub acuzare pe suporterii în cauză.

''Derby della Capitale'' a fost umbrit de manifestările unor fani ai lui Lazio, cu scandări defăimătoare, antisemite şi instigatoare la ură. Preşedinta comunităţii evreieşti din Roma, Ruth Dureghello, a difuzat luni pe Twitter o imagine cu fotografia unui fan purtând un tricou inscripţionat cu "Hitlerson 88'', număr utilizat de mişcarea neonazistă pentru a semnifica "Heil Hitler" (H - a opta literă a alfabetului).

Clubul Lazio, la care evoluează fundaşul român Ştefan Radu, s-a dezis, marţi, de manifestările antisemite ale suporterilor săi. Clubul biancocelest a afirmat, prin intermediul unui comunicat, că întotdeauna a fost pentru ''condamnarea publică, prevenirea şi reprimarea fără rezervă a oricăror manifestări sau acţiuni discriminatorii, rasiste sau antisemite".

Ministrul de Interne, Matteo Piantedosi, a anunţat că pe 30 martie va avea loc o reuniune pentru a se discuta rasismul şi antisemitismul cu ministrul Sporturilor, Andrea Abodi, care a apreciat incidentele ca ''inacceptabile'', dar şi cu oficiali din fotbal şi reprezentanţi ai comunităţii evreieşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite