Autoritățile cubaneze au permis femeilor să practice oficial boxul și să participe la competiții

0
0

Șeful Federației Cubaneze de Box, Alberto Puig, a vorbit și despre intenția de a organiza un turneu național feminin până la sfârșitul acestui an.

Cubanezele vor avea un campionat oficial de box feminin. Foto: Arhiva Adevărul
Cubanezele vor avea un campionat oficial de box feminin. Foto: Arhiva Adevărul

Femeilor cubaneze li s-a oferit oportunitatea de a practica oficial boxul și de a participa la competiții, a anunțat luni adjunctul șefului Institutului Național de Sport, Educație Fizică și Recreere, Ariel Sainz, citat de agenția de presă Prensa Latina.

Potrivit lui Sainz, decizia a fost luată cu participarea „altor organizații și instituții ale țării, inclusiv Federația Femeilor Cubaneze”. Alberto Puig, șeful Federației Cubaneze de Box, a vorbit despre intenția sa de a organiza până la sfârșitul acestui an un turneu național feminin, în condițiile în care până acum femeile s-au antrenat pe cont propriu.

Totodată, este planificată selecția a 12 femei dintre participanții la turneu, dintre care unele se așteaptă să poată participa la Jocurile Central-Americane din El Salvador, din vara anului 2023, precum și la campionatul mondial feminin din Uzbekistan. 

Prima etapă a dezvoltării boxului feminin în Cuba va fi finalizată după Jocurile Panamericane din Chile din toamna anului viitor, după care va fi elaborată o strategie diferită de participare la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în vara anului 2024.

Școala de box cubaneză este considerată una dintre cele mai bune din lume. Sportivii  națiunii insulară au câștigat zeci de medalii de aur în competiții internaționale, inclusiv la Jocurile Olimpice, în ultimele decenii. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite