Australian Open. Eliminată ruşinos, Simona Halep dezvăluie: "Nu m-am blocat mental. Alta a fost problema azi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut surprinzător în primul tur de la Australian Open, deşi era favorita numărul 2 a competiţiei.

Halep a fost învinsă în două seturi de chinezoaica Shuai Zhang, jucătoare clasată pe locul 133 în lume, care a provocat cea mai mare surpriză de la această ediţie aGrand Slemului australian. La conferinţa de presă, Simona a apărut abătută şi a încercat să explice cauzele acestui eşec. 

Iată cele mai importante declaraţii ale Simonei Halep

"Cred că nu a fost ziua mea bună, dar îi dau ei tot creditul pentru că a jucat foarte bine. A jucat fără teamă şi a lovit fiecare minge. A avut un ritm bun. Cred că eu am jucat un pic prea scurt în primul set. Apoi, ea m-a dominat deoarece a simţit foarte bine mingea. Apoi am început să schimb. Am încercat să stau în joc. Dar, la 3-1, am avut şansa să mă dustanţez la trei game-uri în setul secund, dar nu s-a putut. Aşa că m-a învins. E greu, sunt dezamăgită. Dar e doar o zi, doar un meci. Mâine va fi o nouă zi. Trebuie să să uit încrezătoare şi să stau motivată. Mai am multe meciuri în faţă.

Ea a avut încredere. A mai disputat trei meciuri în calificări. Nu a avut frică. A lovit toate mingile. Cred că a jucat mult mai bine decât acum câţiva ani la Indian Wells, dar cred că am lăsat-o să joace cel mai bun tenis. Nu am lovit foarte puternic şi nu am avut destulă forţă.

Azi nu am avut durere. Am avut multe probleme până la acest turneu, aşa că pot spune că sunt un pic cu moralul scăzut, deoarece am fost foarte bolnavă acasă. Apoi am avut aici probleme la tendon din nou. Nu e uşor să stai pozitivă 100 % şi să încerci totul. Dar cred că azi am făcut tot ce am putut. Aşa că sunt bine, dar dezamăgită, fireşte.

În anii anteriori am pierdut în sferturi la Australian Open pentru că m-am blocat mental, nu am ştiut să manageriez situaţia, nu am putut să-mi controlez emoţiile. Dar azi a fost diferit. Azi a fost bine. Singura problemă a fost jocul. Nu am jucat cel mai bun tenis, am jucat prea scurt, prea moale. Ea a putut face totul cu mingea. Dar e OK. Nu vreau să fac o dramă din acest meci. Se întâmplă. Toată lumea pierde. Toată lumea poate câştiga. Trebuie să o iau ca atare şi să merg mai departe.

Nu cred că am nevoie de o pauză pentru a-mi trata durerea de la tendon, pentru că ea nu mai există. La Brisbane m-a durut, când am coborât din avion nu mai puteam merge. Dar acum sunt bine. Cred că am nevoie de câteva zile de pauză pentru a mă reface mental, apoi voi reîncepe să muncesc puternic, pentru că e doar un turneu şi mai am multe în faţă.

Următoarea competiţie e Fed Cup, normal. Apoi poate Dubai şi Doha.

Antrenamentele pe care le-am făcut au fost foarte bune. Probabil că s-a simţit lipsa meciurilor. Am început anul cu câteva probleme. Poate de aceea am fost puţin demoralizată. Antrenamentele au fost foarte bune, sunt sigură că sunt pe drumul cel bun. Dar am nevoie de timp. Am nevoie de timp pentru a îmbunătăţi lucrurile şi loviturile pe care le-am schimbat, dar şi lucrurile pe care vreau să mi le îmbunătăţesc. Pot să spun că sunt un pic pierdută pe teren, dar am nevoie de timp şi sunt sigură că voi reveni mai puternică în curând"

 Simona Halep poate pierde locul 2 WTA chiar la Melbourne. Vezi AICI cât de mult poate coborâ românca

"Mă simt pierdută!". Prima declaraţie a Simonei Halep după eliminarea de la Melbourne

Simona Halep a egalat o ruşine veche de 37 de ani. Cea care a "comis-o" a atunci este managerul ei 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite