Australian Open 2018: Irina Begu a fost „eroina“ zilei. În scenă intra Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu a fost una dintre protagonistele primei zile de la Australian Open, revenind incredibil în meciul cu Ekaterina Makarova.

Prima zi de la Australian Open a fost una cu sentimente amestecate pentru noi: dacă Irina Begu a reuşit o mare surpriză, Monica Niculescu, Marius Copil şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminaţi din runda inaugurală.

Irina pornea cu şansa a doua în meciul cu Makarova, nu atât prin prisma clasamentului (un avans de nouă locuri pentru Ekaterina, 31 faţă de 40), cât prin performanţele anterioare ale rusoaicei la Australian Open, turneul ei favorit: semifinalistă în 2015, sferfinalistă în 2012 şi 2013, optimi de finală în precedentele două sezoane. Peste toate astea, începutul favorabil de meci al Makarovei, care o conducea pe Irina cu 6-3 şi 4-0 după primele 13 jocuri. Begu a reuşit o serie de şase jocuri la rând, a câştigat setul al doilea cu 6-4, dar în decisiv iar a luat-o de jos, rusoaica ducând scorul până la 5-2. Irina a egalat, a urmat un joc „monstru“ la 6-6, pe serviciul Makarovei, cu zece egalităţi şi şase mingi de break pentru Begu, care s-a impus până la urmă şi a tranşat disputa cu 8-6 în decisiv.
La capătul a trei ore de joc, Irina Begu se califica în turul al doilea, fază în care o va întâlni pe Petra Martic, din Croaţia, locul 81 WTA. Un meci la îndemâna Irinei, care ar putea, pe mai departe, să se dueleze cu Belinda Bencici în turul al treilea.

Ce a spus Begu
Despre meciul cu Makarova. E foarte greu să joci împotriva ei, fiindcă e şi stâgnace, astăzi a şi bătut vântul foarte tare, condiţiile nu erau favorabile, însă tactic am încercat să conduc cât mai mult jocul şi să variez în acelaşi itmp.E o jucătoare care a fost în Top 10, dar am crezut în şansa mea, m-am antrenat foarte bine săptămâna aceasta şi cred că de când am început sezonul mă simt foarte bine pe teren. Puteam, bineînţeles, să pierd acest meci, a fost set şi 4-0 pentru ea, dar eu am crezut că pot să întorc acest meci. Chiar dacă m-a condus, începând cu setul al doilea am simţit că eram acolo. Am jucat mult mai bine, însă nu se lega. Dar am început să fiu mai agresivă, să încerc să conduc eu jocul, să nu o las pe ea, să alternez un pic, să iau mingea mai repede, să am variaţie în joc.

Jocul câştigat la 6-6 în setul decisiv. Gameul ăla mi s-a părut că a durat o veşnicie, simţeam că acela este momentul. A jucat şi ea foarte bione, dar eu am tras să pun cât mai multe mingi în teren, dar să fiu şi agresivă. Mă bucur că l-am luat.

Ce a schimbat faţă de anul trecut. Pregătirea a fost diferită, am avut multe ore petrecute pe teren. Am început terenul de la Shenzen cu încredere, simţeam mingea, indiferet dacă pierdeam sau nu eram mulţumită de cum eram şi modul de a vedea lucrurile, asta mă ajută acum.

Australian Open, turul unu
Irina Begu – Ekaterina Makarova 3-6, 6-4, 8-6
Monica Niculescu – Mona Barthel 4-6, 5-7
Mihaela Buzărnescu – Caroline Wozniacki 2-6, 3-6
Marius Copil – Gille Simon 5-7, 4-6, 3-6
Marţi
Sorana Cîrstea (locul 37) – Zarina Dias (60) în jurul orei 03.30
Simona Halep (1) – Destanee Aiava (193) în jurul orei 06.00
Ana Bogdan (107) – Kristina Mladenovici (11) în jurul orei 08.00

Buzărnescu, fără şanse cu Wozniacki
Mihaela Buzărnescu, protagonista unei ascensiuni extraordinare în ultimul an, a jucat ieri cu daneza Caroline Wozniacki în primul tur de la Australian Open. Pe lâgă diferenţa de valoare, Wozniacki fiind a doua favorită a turneului, Buzărnescu a părut şi puţin obosită după finala epuizantă de sâmbătă de la Hobart şi a reuşit să câştige doar cinci jocuri. 6-2, 6-3 în favoarea danezei. Pentru jucătoarea noastră a fost a doua prezenţă pe tabloul principal al unui Grand Slam, după US Open 2017, când a pierdut tot cu Wozniacki în primul tur. Buzărnescu va primi 50.000 de dolari australieni (aproximativ 32.000 de euro) pentru prezenţa în primul tur. Cu aceeaşi sumă se vor întoarce acasă şi Monica Niculescu şi Marius Copil, eliminaţi la rândul lor în runda de debut.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite