Australian Open 2015: Serena Williams – Maria Şarapova, finala care începe de la 16-2. „Am un palmares groaznic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin calificarea în finală, Serena şi-a asigurat menţinerea pe locul 1 WTA FOTO Ausopen.com
Prin calificarea în finală, Serena şi-a asigurat menţinerea pe locul 1 WTA FOTO Ausopen.com

Primele două jucătoare ale lumii îşi vor disputa sâmbătă dimineaţa finala Grand Slamului de la Melbourne. Serena n-a mai pierdut un meci cu rusoaica din 2004 şi a câştigat ultimele 15 meciuri directe .

Organizatorii Australian Open au de ce să-şi frece mâinile de bucurie. Serena Williams şi Maria Şarapova au trecut fără probleme de semifinale şi vor oferi sâmbătă o nouă reprezentaţie din disputa ruso-americană, un ultim act în care audienţele vor urca până la cer.
Într-un circuit feminin în care suprizele apar mult mai des ca la băieţi, primele două tenismene ale lumii s-au ferit de nedorite „accidente” până în drumul spre finală. Cel mai periculos a trăit Maria Şarapova, culmea!, în turul doi, contra unei necunoascute conaţionale, Alexandra Panova, venită din calificări. „Masha” a fost serios zgâlţâită de Panova, într-un joc în care a făcut peste 50 de greşeli neforţate şi a fost nevoită să salveze două mingi de meci. Imediat după acea partidă, tatăl său Yuri, omul care i-a pus racheta în mână Mariei şi a şi antrenat-o câţiva ani, şi-a sunat fiica şi a „scuturat-o”. „Ca să mă exprim frumos, tata mi-a zis că e inacceptabil modul în care am jucat”, a declarat Şarapova, care de la acea partidă nu a mai lăsat pe drum niciun set, ba chiar şi-a surclasat adversarele.
În semifinale, „Masha” a depăşit-o net pe Ekaterina Makarova, rusoaica ce la rândul ei trecuse fără emoţii de Simona Halep. Cu acest succes, Şarapova a dus la 6-0 scorul meciurilor directe cu Makarova, însă urmează o partidă în care palmaresul îi este „teribil” de nefavorabil. Împotriva Serenei, rusoaica a avut 2-1 după primele trei jocuri directe, dar din 2004 şi până acum au urmat alte 15 partide în care Şarapova nu a „mişcat” în faţa lui Williams.
Serena a mai câştigat trofeul de cinci ori
Aşadar, 16-2 pentru Serena la meciuri directe, 10 ani de invincibilitate şi o formă de joc decentă. Williams a trecut în semifinale de tânăra Madison Keys, 19 ani, meci pe care l-a închis abia după a 9-a minge de meci la 7-6, 6-2. „Nu m-am simţit extraordinar”, s-a alintat Serena, care a mai declarat că nu şi-a făcut un scop din a pune mâna a şasea oară pe trofeul de la Melbourne. „Am câştigat deja acest turneu de câteva ori, nu mă simt obligată să câştig un alt titlu. Îl vreau, dar nu e o chestiune de viaţă sau de moarte", a afirmat Serena. Mult mai motivată pare rusoaica: “Încrederea mea e la cote înalte şi sper să rămână aşa şi în finală, indifirent de acest palmares groaznic pe care-l am în meciurile cu Serena”.
Şi Şarapova are în vitrină turneul de la Melbourne, pe care l-a câştigat în 2008. Cu un an înainte, ea pierduse finala tocmai în faţa Serenei, iar în 2012 s-a înclinat din nou în ultimul act, cedând în faţa Victoriei Azarenka.
Finala se dispută sâmbătă, de la ora 10.30, în direct pe Eurosport

Şarapova a avut şansă, a scăpat de meciul cu Panova, şi de acolo a trecut ca prin brânză. Eu merg pe mâna rusoaicei în finală
George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis


Traseul Mariei Şarapova
Turul 1: Petra Martici (Cro) 6-1, 6-2
Turul 2: Alexandra Panova (Rus) 6-1, 4-6, 7-5
Turul 3: Zarina Diyas (Kaz) 6-1, 6-1
Optimi: Shuai Peng (Chi)  6-3, 6-0
Sferturi: Eugenie Bouchard (Can) 6-3, 6-2
Semifinale: Ekaterina Makarova (Rus) 6-3, 6-2

Traseul Serenei Williams
Turul 1: Alison van Uytvank (Bel) 6-0, 6-4
Turul 2: Vera Zvonareva (Rus) 7-5, 6-0
Turul 3: Elena Svitolina (Ucr) 4-6, 6-2, 6-0
Optimi: Garbine Muguruza (Spa) 2-6, 6-3, 6-2
Sferturi: Dominika Cibulkova (Slo) 6-2, 6-2
Semifinale: Madison Keys (SUA) 7-6, 6-2
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite