Ăsta da tupeu: UDMR Covasna cere ca FIFA să sancţioneze România fiindcă „li s-a cerut maghiarilor să părăsească ţara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei lideri ai UDMR, Tamas Sandor, Antal Arpad şi Marko Attila, au trimis o scrisoare la FIFA prin care au reclamat scandările românilor de pe „Arena Naţională“, fără a aminti, însă, de actele de vandalism comise de suporterii maghiari veniţi la Bucureşti pentru a asista la meciul din preliminariile Cupei Mondiale.

UDMR Covasna a sesizat FIFA privind „atitudini antimaghiare“ la meciul România - Ungaria, desfăşurat vineri, 6 septembrie, pe stadionul Arena Naţională din Bucureşti. Pe durata celor 90 de minute, cei peste 41.000 de spectatori români au scandat, în mod repetat, „Afară, afară cu ungurii din ţară“, ceea ce i-a indignat pe liderii UDMR.

Într-o scrisoare semnată de preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, de preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad şi de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Marko Attila, aceştia au cerut ca naţionala României să fie sancţionată de FIFA din cauza manifestărilor suporterilor la întâlnirea de vineri seară.

Ce au reclamat la FIFA?

„Din păcate nu este vorba de cazuri izolate, ci în ultima perioadă a devenit o obişnuinţă ca la meciurile de fotbal să se scandeze ca maghiarii să părăsească ţara. Este inacceptabil pentru noi ca în timp ce urmărim la televizor meciul, să vedem că unii vor să ne alunge din ţară. Dacă se întâmplă astfel de lucruri, de fiecare dată trebuie să avem o reacţie fermă. Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv să fie spaţiul învrăjbirii, intoleranţei şi al urii. Este nevoie de măsuri concrete, de schimbarea mentalităţii şi al comportamentului. FIFA ar trebui să semnaleze, prin luarea unor sancţiuni aspre, că sportul nu înseamnă ură, ci respect“, au scris Tamas Sandor, Antal Arpad şi Marko Attila în scrisoare pe care au trimis-o la forul mondial.

Mircea Sandu i-a acuzat dur înainte de meci

În martie, meciul Ungaria – România, scor 2-2, s-a jucat cu porţile închise la Budapesta, deoarece la un amical Ungaria – Israel, huliganii maghiari s-au manifestat împotriva evreilor.

După remiza de la Budapesta, reprezentanţii UDMR au făcut tot posibilul – fără succes - ca FIFA să sancţioneze şi FRF, iar România – Ungaria să se joace fără spectatori şi pe „Arena Naţională“. Chiar Mircea Sandu a confirmat acest scenariu.

„Se încearcă obţinerea unei sancţiuni împotriva fotbalului românesc, ceea ce nu cred că e corect. Nu e corect pentru că reprezentanţii UDMR trăiesc pe acest teritoriu, aici au făcut afacerile, aici au tăiat pădurile şi mănâncă mâncare românească. Cred că ar trebui să fie mai atenţi cu ceea ce fac. E un risc pe care şi-l asumă. E vorba numai de politic. Asta e. Sută la sută miza e meciul direct cu Ungaria“, spunea preşedintele FRF în luna iunie.

Citeşte mai multe despre meciul România-Ungaria:

Deutsche Welle: România-Ungaria, un meci care a redeşteptat mari pasiuni

VIDEO Bilanţul meciului România-Ungaria: 16 fani unguri interzişi pe stadioane, doi jandarmi răniţi şi peste 40 de amenzi

EDITORIAL Huliganii lor şi imbecilii noştri – toţi maidanezi cu faţă umană

VIDEO Calculele calificării la Mondiale: ce şanse avem să prindem barajul şi care sunt posibilele echipe adversare

FIFA şi UEFA elogiază naţionala României pentru victoria cu Ungaria

VIDEO Ungurii sunt distruşi după bătaia de pe „Arena Naţională“: „O durere mare. Nu va trece într-o zi sau două“

FOTO România - Ungaria: 3-0. Să vină Turcia! Naţionala lui Victor Piţurcă ocupă acum locul doi în Grupa D

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite