Asalt românesc la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe tabloul principal al primului turneu de Mare Şlem din 2012 se află şase jucătoare din România. Lor li se alătură Victor Hănescu şi Horia Tecău.

Ajuns la ediţia cu numărul 100, la simplu masculin, Australian Open a debutat în noaptea trecută, la Melbourne, având pe afiş şi un important contingent de jucători români. În prim-plan se află fetele, care au înregistrat un progres evident în ultimii ani. Iar câteva dintre ele au debutat cum nu se poate mai bine în noul sezon.

Un prim succes au repurtat sâmbătă, la Hobart, Monica Niculescu şi Irina Begu. Evoluând la dublu, ele au cucerit trofeul după ce au câştigat cu 6-7/4, 7-6/4, 10-5 finala cu Chia-Jung Chuang / Marina Erakovici (Taiwan / Noua Zeelandă). Această izbândă le-a adus celor două jucătoare un cec de 11.000 de dolari. În timp ce Begu a obţinut în premieră un titlu WTA, Niculescu „a recidivat", ea având în palmares şi turneul de la Budapesta, în 2009.

Sorana - Stosur, revanşă pentru Roland Garros

Cele două românce n-au avut prea mult timp pentru a se bucura de reuşita lor. Monica, de pildă, a fost programată să joace chiar în prima zi, la Melbourne, contra franţuzoaicei Alize Cornet. Înaintea ei, a debutat în turneu Simona Halep, care a avut-o ca adversară pe argentinianca Paula Ormaechea, jucătoare venită din calificări. Iar alături de jucătoarele care anul trecut au avut o frumoasă evoluţie - au atins turul 3 - s-a mai aflat Victor Hănescu, programat să dispute întâlnirea cu germanul Tobias Kamke (meciurile s-au disputat noaptea trecută).

Celelalte jucătoare din România vor da, în chiar primul tur, de adversare mult mai valoroase. Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Samantha Stosur, reprezentanta gazdelor fiind nu numai a 6-a favorită a turneului, ci şi cea care a eliminat-o pe româncă în „sferturi", la ediţia 2009 a Roland Garros.

Nici Alexandra Dulgheru n-a avut mult noroc, ea urmând a o întâlni pe Vera Zvonareva, cap de serie numărul 7. Şanse mai mari de a trece de primul tur are Irina Begu, cu Carla Suarez Navarra, în timp ce Alexandra Cadanţu va debuta la Melbourne împotriva italiencei Roberta Vinci, favorita cu numărul 23.

Tecău şi Lindstedt, favoriţii cu numărul 7

La dublu, România va avea cinci jucătoare, toate fiind plasate în a doua jumătate a tabloului. Mai mult decât atât, în turul 1, Simona Halep şi olandeza Arantxa Rus vor întâlni perechea Begu / Niculescu, învingătoarele putând da în faza următoare peste Sorana Cîrstea şi Lucie Safarova (la debut, acestea din urmă joacă cu favoritele cu numărul 9, Grandin şi Uhlrirova).

La masculin, perechea Horia Tecău / Robert Lindstedt a fost desemnată cap de serie numărul 7, ea putând ajunge într-o semifinală de vis cu fraţii Bryan. Până atunci, în primul tur finaliştii de la Wimbledon vor da de suedezul Siljestrom şi de slovacul Zelenay. La dublu va mai evolua şi Victor Hănescu, alături de belgianul Olivier Rochus. Aceştia vor înfrunta perechea Marach / Peya (Austria).

25
de milioane de dolari se vor acorda primilor clasaţi la Australian Open. Câştigătorii vor încasa 2,2 milioane.

Gojnea, doborâtă de dureri în finală

În calificările de la Australian Open s-au aflat alte trei românce. Iar dacă Elena Bogdan şi Mihaela Buzărnescu n-au atins turul 3, Mădălina Gojnea a abondat în meciul decisiv cu Irena Pavlovic (1-6, 0-2) din cauza unor dureri intercostale. Iniţial, pe tabloul principal de la Melbourne urmau să apară şi alţi jucători români, însă ei au renunţat din diverse motive. Adrian Ungur, de pildă, a luat această hotărâre pentru că el s-a antrenat în ultimul timp doar pe zgură, în vreme ce Edina Gallovits-Hall a optat pentru un „challenger" din Florida. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite