Arlauskis a câștigat litigiul cu CFR Cluj. „Țeapă” de jumătate de milion de euro pentru campioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giedrius Arlauskis (35 de ani), fostul portar al celor de la Universitatea Craiova, dar și al celor de la CFR Cluj, s-a ales cu o sumă fabuloasă de la campioana României. Portarul a câștigat procesul la comisiile federale din România, astfel că în contul său va mai intra jumătate de milion de euro, deși a jucat la echipa din Ardeal din primăvară până în vară!

Arlauskis a dat lovitura financiară pe spinarea CFR-ului. Foto Sportpictures
Arlauskis a dat lovitura financiară pe spinarea CFR-ului. Foto Sportpictures

Lituanianul s-a despărțit de gruparea din Gruia în toamna lui 2021, după ce semnase un contract enorm cu șase luni înainte. ”Arla” avea semnat o înțelegere pe doi ani și jumătate, cu un salariu de 1,6 milioane de euro pe toată durata angajamentului! Iar de apărat, a făcut-o doar pe parcursul a câteva luni!

După plecare antrenorului Marius Șumudică, CFR Cluj i-a reziliat contractul portarului, dar acesta se aștepta să primească despăgubiri, mai exact clauza de reziliere, în valoare de 500.000 de euro. Cum nu a primit banii, Arlauskis a depus memoriu la FIFA, pe care l-a câștigat, după care a venit și verdictul din partea Comisiei de Soluționare a Litigiilor. Aceasta a decis că CFR Cluj trebuie să-i achite 500.000 de euro fostului jucător.

Admite cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților conform Act Adițional nr. 4/04.02.2023, începând cu data de 22.02.2023. Decizie definitivă”, se arată în decizia Comisiei.

Cea mai mare despăgubire din fotbalul românesc

După ce fosta conducere a părăsit clubul, Arlauskis a dispărut și el, susținând că dacă a fost îndepărtat fostul președinte, nici el nu mai are de gând să continue. Ulterior a trimis o adeverință medicală, prin care să justifice absența și să nu poată fi penalizat, după care a solicitat despăgubiri în baza faptului că CFR vrea să încheie un contract care ar fi trebuit să se întindă pe încă 30 de luni.

Într-o primă fază, patronul Nelu Varga a fost tentat să-l dea în judecată în penal pe Arlauskis, după care s-a așezat la masa negocierilor cu el, iar suma pentru care s-a bătut palma a fost de 500.000 de euro. CFR n-a respectat însă termenele de plată, astfel că au fost jucătorul s-a adresat forurilor competente.

CFR Cluj e pe minus cu bugetul

Recent, Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj a dat detalii despre situația financiară a clubului, care în trecut ajunsese la datorii de 15 milioane de euro: „Am redus pierderea substanțial, dar nu suntem pe profit. Dacă avea loc transferul lui Yeboah, a fost ratat la mustață, atunci situația ar fi fost echilibrată. Plus, minus, am fi fost acolo raportat la cheltuieli şi venituri.

Am redus pierderea de la minus șapte milioane de euro, la două. Suntem pe un drum bun, am întinerit lotul, bugetul salarial a scăzut şi sperăm ca jucătorii nou-veniți din zona Africii şi cei români pe care-i urmărim şi transferurile de ultim moment să fie valorificate pe viitor!”

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite