Argentina, mai tare ca niciodată la Mondiale: Semnalele care anunțau calificarea în finală

0
Publicat:

Ce a realizat Argentina, la acest Mondial, seamănă izbitor cu parcursul „pumelor“ la CM 1990. Și atunci, în Italia, ca și acum, în Qatar, sud-americanii au pornit cu câte un rezultat dezastruos: a fost 0-1 cu Camerun pe San Siro și 1-2 cu Arabia Saudită pe „Lusail Stadium“. Surprinzător însă, argentinienii s-au redresat după aceste șocuri! În 1990, selecționerul Carlos Bilardo a adunat o echipă prăbușită și a dus-o până în finala CM 1990. Pierdută, ce-i drept, în fața Germaniei, pe „Olimpico“ din Roma.

Messi a făcut un turneu foarte reușit și anul trecut, la Copa America.
Messi a făcut un turneu foarte reușit și anul trecut, la Copa America.

Dacă ce a reușit Bilardo a fost pus pe seama experienței sale uriașe, el având peste un deceniu de antrenorat, până în momentul în care a preluat echipa națională, în schimb, performanța selecționerului de acum, Lionel Scaloni (44 de ani), e de-a dreptul fabuloasă! Pentru că acesta se află la prima sa experiență, ca antrenor! Și pe lângă faptul că are de gestionat un vestiar plin de vedete, Scaloni (a fost un fost fundaș decent, dar cu doar 7 selecții în prima reprezentativă) a reușit să repună Argentina pe drumul cel bun, după șocul înfrângerii cu Arabia Saudită.

De remarcat că această calificare a „pumelor“ în finala CM 2022 nu e nicidecum o întâmplare! De fapt, ea confirmă seria rezultatelor impresionante din ultimii doi ani. În primul rând, până la eșecul cu saudiții, argentinienii aveau 36 de partide la rând fără înfrângere! Grație acestui șir de rezultate pozitive, sud-americanii au cucerit Copa America 2021, în Brazilia, după o finală câștigată chiar în fața Braziliei! Apoi, în luna iunie a acestui an, a fost succesul zdrobitor, la Finalissima, meciul care aduce campioana Americii de Sud față în față cu deținătoarea titlului european. Pe „Wembley“ din Londra, a fost Italia – Argentina, scor 0-3!

Așadar, e lesne de înțeles de ce, după două finale pierdute la rând, la Mondiale, Argentina speră că a treia partidă cu trofeul pe masă să fie cu noroc. Mai ales că, de această dată, adversara nu mai e coșmarul Germania, ci Franța, în fața cărora „pumele“ au un bilanț pozitiv.

Mondialul din Qatar, ultimele meciuri

Semifinale

*Argentina – Croația 3-0

*Franța – Maroc 2-0

Finala mică

*Croația - Maroc, sâmbătă, ora 17.00

Finala

*Franța - Argentina, duminică, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri