Apărarea Simonei Halep a decis să dea în judecată în civil compania de suplimente după decizia în cazul de dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o saptămână de la decizia cu privire la suspendarea de patru ani în cazul de dopaj anunțată de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), care poate fi atacată cu recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Apărarea Simonei Halep a inițiat demersurile de a chema în judecată compania de suplimente, scrie Euronews.

Simona Halep FOTO: Getty Images
Simona Halep FOTO: Getty Images

Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv”, a precizat Bogdan Stoica, avocatul  Simonei Halep,  într-o intervenție la Euronews

Avocatul a mai precizat că ar trebui considerat drept un dopaj în sensul classic al cuvântului fiind vorba de o contaminare cu un supliment alimentar. Cu toate acestea, conform măsurătorilor realizate de experții ITIA, suplimentul nu ar fi suficient singur pentru valorile rezultate la teste. Această discrepanță este motivul pentru care apărarea Simonei Halep a decis să urmeze calea instanței împotriva companiei care produce suplimentul.

Comunicat ITIA:

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a confirmat că un tribunal independent realizat de Sports Resolutions, organizat pe 28 și 29 iunie 2023 în Londra, unde a ascultat opiniile experților ITIA și ale reprezentanților Simonei Halep. Halep a prezentat în persoană o serie de dovezi în fața instanței. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că jucătoarea a fost găsită vinovată pentru încălcarea a doua articole:

1. prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open  2.  folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.  Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că ar fi folosit un supliment contaminat, dar volumul ingerat de jucătoare asta nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat prezent în proba pozitivă

Simona Halep a fost suspendată temporar începând cu 7 octombrie 2022, potrivit deciziei tribunalului dacă suspendarea nu va fi anulată suspendarea va lua sfârșit pe 6 octombrie 2026. Decizia poate fi atacată prin recurs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite