Andrei şi Valentin Ursache, primii fraţi din rugby-ul românesc care vor evolua la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei şi Valentin Ursache, în vârstă de 31, respectiv 30 de ani, sunt primii fraţi din rugby-ul românesc care vor evolua la o ediţie a Cupei Mondiale, cei doi făcând parte din lotul deplasat în Anglia de selecţionerul Lynn Howells, informează frr.ro.

Pilierul Valentin Ursache a fost anunţat în primul cincisprezece al României pentru partida de debut cu Franţa, în timp ce Andrei Ursache va fi rezervă. "În primul rând sunt mândru pentru fratele meu, a fost unul dintre visele mele să joc cu el în aceeaşi echipă, iar faptul că vom reprezenta împreună România la Cupa Mondială, este o onoare imensă. Mă bucur mult pentru el, ştiu cât a muncit, cât s-a pregătit ca să ajungă la nivelul colegilor şi îmi doresc să făcem o Cupă Mondială frumoasă, cu meciuri bune, să jucăm cât mai mult împreună. Nu i-am spus prea multe despre ce va fi în Anglia pentru că aceste lucruri se trăiesc pur şi simplu, fiecare se bucură de participare în felul lui. Îmi amintesc că la prima mea participare aveam emoţii foarte mari, dar asta până am intrat pe teren", a declarat Valentin Ursache, participant cu România şi la ediţiile din 2007 şi 2011 ale Cupei Mondiale. 

Deşi practică rugby-ul de doar opt ani, Andrei Ursache l-a convins pe selecţionerul României să îl convoace în premieră pentru Cupa Mondială. "Nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe. Am început rugbiul la insisţentele fratelui meu, apoi a început să îmi placă. Am avut şi momente mai grele când era să mă las, dar mă bucur că am putut trece peste tot, Vali m-a încurajat tot timpul. A fost o mare bucurie pentru mine faptul că am fost selecţionat să merg la Cupa Mondială. Nici măcar nu îndrăzneam să sper că voi ajunge aici. Mă bucur că nu am muncit în zadar şi sper să nu dezamăgesc prin jocul meu. Îmi doresc ca echipa să aibă o evoluţie bună, să facem un joc de calitate şi, de ce nu, să reuşim o surpriză", a afirmat Andrei Ursache.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite