Andrei Pavel, ipoteză-șoc despre Simona Halep: „A luat substanța dopantă, dar pentru lucruri personale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pavel, fostul mare jucător de tenis român, care a pregătit-o pe Simona Halep în urmă cu 6 ani, a vorbit despre situația în care se găsește sportiva noastră în prezent. Jucătorul care a atins locul 13 ATP, a fost cooptat în echipa campioanei în septembrie 2017, după US Open, unde l-a ajutat pe australianul Darren Cahill.

Simona Halep trece prin cea mai grea perioadă a carierei. Foto EPA EFE
Simona Halep trece prin cea mai grea perioadă a carierei. Foto EPA EFE

Cu Andrei Pavel în echipă, Simona a ajuns numărul 1 WTA și a câștigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018. Cei doi s-au despărțit după un an, în 2018.

„Nu înțeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit și Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte multe toată povestea asta cu dopingul.

Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific.

Andrei Pavel, supervizând-o pe Simona în urmă cu 6 ani. Foto EPA EFE
Andrei Pavel, supervizând-o pe Simona în urmă cu 6 ani. Foto EPA EFE

Lua niște batoane Isostar, care au prea mult zahăr în ele, după mine, nu sunt performante. Lua vitamine simple și, cu toate astea, abilitatea ei pe teren era maximă. Făcea pregătire fizică foarte bună, intensitatea ei era maximă. Să aud că s-a dopat a fost o surpriză imensă”, a declarat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

Fostul mare jucător nu crede în variantele conspiraționiste care circulă în lumea tenisului, dar se declară sigur că Simona Halep s-a dopat singură, fără să știe. „Eu am auzit o grămadă de conspirații despre Simona Halep, dar gândiți-vă că eu am auzit o grămadă de conspirații și despre meciurile mele, că aș fi vândut nu știu ce partidă. Pe vremea mea, se scria că Andrei Pavel e sub influența pariurilor și tot felul de lucruri de care habar nu aveam.

Nu am de unde să știu ce e acolo, dar din punctul meu de vedere e o nebunie. Sper să afle ce s-a întâmplat, dar eu n-am nicio bază să spun ceva concret. Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale, după părerea mea”, a explicat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite