Americanii o desfiinţează pe Bouchard: editorial acid care o transformă pe aroganta canadiancă în sac de box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de a pierde confruntările cu Dulgheru şi Mitu în Fed Cup, jucătoarea născută la Montreal a pierdut „meciul“ cu bun simţ, iar jurnaliştii susţin că ea va plăti scump pentru gestul său.

Nu echipa Canadei, ci Eugenie Bouchard a fost marea învinsă a confruntărilor din weekend în Fed Cup.

Refuzul ei de a de a da mâna cu Alexandra Dulgheru a stârnit reacţii dure din întreaga lume, iar pe lângă Simona Halep, inclusiv presa din Canada a pus-o la zid pe sportiva de 21 de ani. 

Chiar dacă acest incident s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, el continuă să fie comentat de ziarişti, iar acum  site-ul bleacherreport.com a publicat un text dur despre Bouchard.

Ce a scris?

„Eugenie Bouchard, transformare din Fata de Aur în Copilul Problemă“, a titrat bleacherreport.com, citat de Mediafax. 

„Vedeta în devenire de anul trecut şi preferata presei are probleme în circuit şi apare în ştiri din alte motive decât cele legate de prestaţia sa pe teren. În urmă cu câteva zile, la o ceremonie de tragere la sorţi pentru Fed Cup, Bouchard a refuzat să dea mâna cu adversara sa. Ritualul Fed Cup nu e obligatoriu. E doar un gest de bunăvoinţă într-o întâlnire internaţională între două ţări. Dar Bouchard a transformat acest gest simplu într-un gen de problemă competitivă. O notă pentru Bouchard: acesta e tenis, iar adversara ta nu e un inamic în bătălie. Bouchard a refuzat să dea mâna şi cu jucătoarea slovacă Kristina Kucova anul trecut în Fed Cup. Scuza ei de atunci? E «penibil», le-a spus reporterilor la conferinţa de presă. Colegele ei canadiene nu au avut nicio problemă în a da mâna cu celelalte jucătoare. Dincolo de lipsa de politeţe, refuzul de a da mâna e o prostie“, e primul fragment din comentariul americanilor.

„Cât de prostesc şi inutil“

Site-ul bleacherreport.com a făcut o paralelă între rezultatele proaste ale lui Bouchard din 2015 şi comportamentul ei sub orice critică.

„Bouchard a pierdut şase din ultimele ei opt meciuri. Se află pe locul 29 în privinţa numărului de puncte obţinute în acest sezon. Totuşi, Bouchard a ales să atragă atenţia asupra sa din cauza acestei reguli proprii, de a nu le arăta bunăvoinţă adversarelor înaintea meciurilor. Cât de prostesc şi inutil. Campioanele de Grand Slam şi jucătoarele de la numărul 1 până la numărul 200 au fost de acord să strângă mâna adversarelor lor de-a lungul anilor, la această ceremonie inofensivă. Însă a apărut Bouchard şi ea nu poate fi deranjată cu un astfel de gest «penibil»“, a continuat sursa citată.

„Faima, averea şi victoriile au venit prea repede“

Bleacher Report insistă că, spre deosebire de Şarapova, Bouchard nu se pricepe deloc la relaţia cu presa şi cu colegele ei din circuitul WTA.

„Nu e vorba doar de ce spune, ci şi de cum spune. Uneori, ea dă din umeri şi arată indiferenţă, cu o doză de snobism. Să arăţi că eşti o divă e dificil chiar şi pentru idoli ca Williams şi Şarapova. Totuşi, când încă eşti o apariţie nouă în circuit şi încă te lupţi ca să devii cea mai bună, cum e cazul lui Bouchard, cel mai bine e să renunţi la aroganţă. Nu doar o dată Bouchard a spus că nu joacă în circuitul WTA ca să-şi facă prietene. Poate e asemănată cu Şarapova în ceea ce priveşte potenţialul de atragere a sponsorilor. Dar Şarapova e prea abilă cu presa pentru a produce imagini atât de urâte, cum ar fi să refuze o mână prietenoasă ce i s-a întins. Poate că faima, averea şi victoriile au venit prea repede. Bouchard are ceva în favoarea sa, şi anume faptul că abia a împlinit 21 de ani. Are timp să-şi refacă imaginea după gafele publice. Să sperăm că se va schimba în curând. Şi poate într-o bună zi va privi în urmă la această regulă ridicolă de a nu da mâna cu adversara şi va râde“, a concluzionat sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite