Americanii, contrariați de Sorana Cîrstea. După „sferturile” de la US Open, a devenit ciuca bătăilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (26 WTA) și-a încheiat sezonul într-un mod inexplicabil, cu înfrângeri premature la ultimele 3 turnee pe care le-a jucat. Asta după ce în august și septembrie făcea furori pe tărâm american, cu victorii la jucătoare importante din circuitul WTA, totul culminând cu atingerea ”sferturilor” la US Open.

Sorana Cîrstea a terminat prost un sezon pe alocuri fabulos. Foto Getty images
Sorana Cîrstea a terminat prost un sezon pe alocuri fabulos. Foto Getty images

A urmat apoi un fiasco în China, unde a fost eliminată în turul 2 la Ningbo Open, apoi în prima rundă la Beijing, pentru ca apoi să renunțe la cel de-al treilea turneu asiatic. Sorana Cîrstea venit la Transylvania Open din postura de principală favorită, însă a pierdut încă de la meciul de debut, contra anonimei Eva Lys (Germania, 133 WTA), scor 6-3, 6-3.

Rezultatele contradictorii ale Soranei i-au bulversat pe jurnaliștii americani, care prinseseră drag de ea și care nu înțeleg trasformarea acesteia. După ce au văzut-o pe Sorana Cîrstea făcând spectacol recent la US Open, acolo unde a învins campioane precum Elena Rybakina și Belinda Bencic, jurnaliștii de peste Ocean au rămas perplecși când „Sori” a pierdut cu Eva Lys.

Lys a dominat-o total

Publicația Tennis World USA scrie despre forma extrem de slabă traversată de Sorana Cîrstea, care a dezamăgit la ultimele trei turnee. Asta în ciuda faptului că românca a impresionat la US Open, revenind după 14 ani în sferturile de finală ale unui Grand Slam: „Germanca Lys a avut nevoie de o oră și 12 minute pentru a trece de numărul 26 mondial.

Ocupanta locului 133 a câștigat 61% din punctele jucate cu primul serviciu și 48% din punctele cu al doilea serviciu. De asemenea, ea a câștigat 73% puncte la retur, pe al doilea serviciu al lui Cirstea. Au fost câte șapte mingi de break pe serviciul fiecărei jucătoare. Lys a salvat patru dintre acestea, în timp ce a transformat șase care au venit pe serviciul lui Cirstea.

Nu mai are șanse la turneul ”mic” al campioanelor

De la călătoria ei în sferturile de finală la Flushing Meadows, traseul Soranei Cîrstea nu a fost unul pozitiv. Ea a jucat trei turnee de atunci, inclusiv în această săptămână, și a câștigat doar un meci în toate trei. Singura ei victorie a venit la Ningbo Open, împotriva lui Claire Liu”, se arată în articolul americanilor.

Cu înfrângerea de la Cluj-Napoca, Sorana Cîrstea a pierdut orice șansă de a merge la WTA Elite Trophy, turneul „mic” al campioanelor din circuitul WTA. ea ar fi avut nevoie să câștige turneul pentru a-și asigura calificarea la competiție rezervată jucătoarelor care au rămas pe dinafară la Turneul Campioanelor de la Cancun.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite