Am cucerit Roma. Victorii pe linie pentru Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Irina Begu şi Florin Mergea în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi mare pentru românii angrenaţi în turneul de tenis de la Roma. Simona Halep, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei feminine, iar perechea Florin Mergea - Rohan Bopanna s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului masculin, acolo unde vor întâlni cuplul Horia Tecău - Jean Rojer.

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a reuşit o victorie de senzaţie, 6-3, 6-3 cu germanca Angelique Kerber, miercuri, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.428.490 dolari. n optimile de finală, Irina-Camelia Begu o va întâlni pe Victoria Azarenka (Belarus), locul 29 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-2, 7-6 (2), de Caroline Wozniacki (Danemarca), a cincea favorită a competiţiei şi poziţia a cincea în clasamentul mondial. Dulgheru a învins-o, în turul doi, cu scorul de 1-6, 6-4, 7-6 (6), după două ore şi 28 de minute, pe Lucie Safarova (Cehia), cap de serie numărul 12 şi poziţia 14 în ierarhia mondială. În optimile de finală, Alexandra Dulgheru o va întâlni pe Ekaterina Makarova (Rusia), a opta favorită a competiţiei şi locul 8 WTA, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-1, de Kristina Mladenovici (Franţa), ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser şi poziţia 53 în clasamentul mondial.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o pe americanca Alison Riske, locul 45 WTA, scor 6-3, 6-0, şi s-a calificat în optimile turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Venus Williams, cap de serie 14 şi locul 16 WTA, va fi adversara româncei din optimi. Halep s-a mai întâlnit de trei ori cu Venus Williams, de fiecare dată impunându-se aceasta, în 2012 la Madrid, scor 6-1, 4-6, 7-6 (6), tot în 2012 la Roma (6-3, 6-4) şi în 2013 la Tokyo (4-6, 7-5, 6-3). Williams a învins-o, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 16 minute, pe Elina Svitolina (Ucraina), poziţia 19 în ierarhia mondială.

Citeşte şi: 

Simona Halep la Roma: Românca schimbă din nou staff-ul. Cea mai recentă decizie a sportivei în vârstă de 24 de ani

Simona Halep şi un clasament care îi confirmă valoarea: de câte săptămâni la rând e în Top 10 mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite