Afacerea Armstrong: „Cel mai mare trişor din istoria ciclismului a căzut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong a fost decapitat de Uniunea Ciclistă Internaţională FOTO Mediafax
Lance Armstrong a fost decapitat de Uniunea Ciclistă Internaţională FOTO Mediafax

UCI a anunţat luni că americanul Lance Armstrong a pierdut toate cele şapte tururi ale Franţei câştigate în întreaga sa carieră din cauza dovezilor care demonstrează că fostul rutier s-a dopat. Potrivit presei franceze, Armstrong este catalogat ca fiind cel mai mare trişor din istoria ciclismului internaţional.

După ce Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat că Armostrong a fost deposedat de impresionantul său palmares, reacţiile oamenilor importanţi din lumea ciclismului nu au întârziat să apară.

Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei: „Turul Franţei distanţa de acest scandal. Reamintesc faptul că organizatorii nu aleg cicliştii care concurează în competiţie. Menţionez că între 1999 şi 2005 nu am avut niciun învingător în Turul Franţei după ce Armstrong a fost deposedat de palmares. UCI este cea care trebuie să decidă toate sancţiunile, iar concluziile pot fi trase tot de UCI”, a spus directorul Turului Franţei.

Marc Madiot, preşedintele Ligii naţionale de ciclism şi patron al echipei FDJ – BigMat. „Consider că nu trebuie să ne mulţumim cu căderea capului lui Armstrong. Această istorie e deja trecută. Prezentul este dat de afacerea Puerto, care trebuie judecată în Spania. Trebuie să cunoaştem adevărul. Trebuie să atacăm sistemul de dopaj, aşa cum Usada a făcut în cazul Armstrong. Este ultima şansă pentru viitorul ciclismului, care trebuie să fie mai curat”.

Jean-Rene Bernaudeau, director sportiv Europcar. „Cel mai mare trişor din istoria ciclismului mondial a căzut şi toată lumea trebuie să înţeleagă că fiecare din noi avem responsabilitatea de a lupta pentru un sport curat”.

Javier Guillen, organizator al Turului Spaniei. „Fapte aşa de grave cum s-au întâlnit în cazul Armstrong nu pot avea decât asemenea consecinţe. Cred că reacţia UCI este în acord cu gravitatea acestor fapte. Trebuie să continuăm în aceeaşi direcţie”.

Sursă: Le Monde

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite