A venit „nota de plată“ pentru Copos. Şi-a „ţepuit“ angajaţii cu insolvenţa, iar acum a primit un verdict crunt tocmai din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, omul care era obişnuit să iasă învingător din orice situaţie pare că şi-a făcut greşit calculele.

George Copos s-a folosit de nişte jucători pe care nu i-a plătit în tur, apoi a scăpat de 16 dintre ei, declarând insolvenţă şi înlocuindu-i cu puşti aduşi de la Rapid II. 

Finanţatorul s-a gândit, probabil, că cele 26 de puncte adunate după primele 19 etape, plus ce va „ciupi“ Rapid în partea secundă a sezonului vor fi de ajuns pentru rămânerea în prima ligă.

Iniţial, antrenorul Marian Rada şi-a imaginat că va putea face minuni cu nume precum Păun, Călin, Martin sau Ciolacu. „La ora actuală, sunt mulţumit de lotul pe care îl am. Dacă mai pleacă cineva, atunci ne vom baza pe jucători de la echipa a doua“, spunea tehnicianul la 14 ianuarie.

Acum, la două săptămâni distanţă, şi după ce a văzut noul Rapid la lucru în două partide de verificare, Rada şi-a schimbat radical tonul.

„Unii au jucat doar în <<C>>“

În stagiul de la Marbella, giuleştenii au debutat cu un 1-3 în compania celor de la Dnepr (locul 2 din Ucraina), însă eşecul putea fi mult mai usturător, având în vedere că ucrainenii au lovit şi de două ori bara. 

Alt amical, alt eşec, acelaşi scor 1-3, de această dată cu ungurii de la Videoton.

La capătul acestui test, Rada a lansat un avertisment serios. „M-am convins. Dintre cei tineri, deocamdată, nici unul nu face faţă ritmului din Liga I. E un salt prea mare pentru ei, sunt cruzi. N-au viteză, n-au forţă, n-au experienţă. Unii dintre ei au jucat doar în <<C>>. Trebuie să-i creştem. Până atunci, trebuie să aducem nişte fotbalişti care să fie capabili să joace pentru Rapid în retur“, a fost concluzia lui Rada, după testul cu Videoton.

Urmează un duel fabulos: Rada - Lippi 

Astăzi, giuleştenii vor avea un nou amical, cu Guangzhou Evergrande, campioana Chinei, care e antrenată de celebrul Marcello Lippi. Partida va fi televizată de postul Look TV, de la ora 17.00.

Rezultatele Rapidului în amicale l-au îngrijorat şi pe un simbol al clubului. „Cei de la Rapid apelează la echipa secundă sperând că puştii vor face faţă în Liga I şi că vor scăpa de retrogradare. Din păcate, n-au cum să reziste în prima ligă, dacă vor băga tinerii în retur“, a spus Liţă Dumitru.

23

de ani au trecut de când Rapid n-a mai jucat în liga secundă. Giuleştenii au promovat la capătul sezonului 1989 – 1990, iar de atunci n-au mai picat.

Cum arăta Rapid la finalul turului

Albuţ – Rui Duarte, Oros, Abrudan, Bozovici – Roman, Teixeira, Grigorie – Herea, Ioniţă, Pancu

Cum ar putea arăta Rapid în retur

Pecanha - Ad. Grigore, Oros, Abrudan, Mardare - Roman, N. Grigore, Grigorie, E. Dică - Pancu, Herea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite