A avut zile! Sîrghi putea să moară pe terenul de joc. Gălăţeanul nu e la prima comoţie cerebrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni seara, la Galaţi, fotbalul românesc putea asista la o nouă tragedie. La ultima fază a meciului Oţelul - CFR Cluj, scor 1-2, gălăţenii Cristian Sârghi şi Sergiu Costin s-au dat cap în cap.

Primul a rămas inert pe gazon, plin de sânge, iar coechipierii săi au chemat disperaţi ambulanţa. Primii care i-au sărit în ajutor au fost însă medicii ambelor echipe, deoarece ambulanţa a reuşit cu greu să pătrundă pe tunelul de intrare din cauza plafonului aflat la numai doi metri. Soţia lui Sârghi a alergat pentru a ajunge pe tunelul pe unde jucătorii ies de pe gazon, dar nu a mai apucat să îl vadă pe soţul ei pentru că a leşinat. În cele din urmă, fundaşul de 25 de ani a ajuns la spital. Din câte se pare, el a suferit o fractură de piramidă nazală, dar are şi leziuni la pomete şi o rană la gură. „Cred că Salvarea trebuia să intervină mai repede, Sârghi îşi înghiţise limba. Când am ajuns eu, era inconştient şi era numai sânge în jurul lui", a povestit Ioan Andone momentele de groază.

Starea lui este stabilă
Din fericire, medicii au anunţat că fotbalistul se află în afara oricărui pericol, iar ieri luau în calcul chiar şi externarea lui. El s-a ales cu o fractură de piramidă nazală. „Jucătorul este într-o stare stabilă şi chiar a vorbit cu soţia sa. Încă nu se ştie ce se va întâmpla în viitor, dacă va mai putea juca sau nu", a spus purtătorul de cuvânt al spitalului din Galaţi. La spital, Sârghi a fost vizitat de rude, de o parte dintre coechipieri, precum şi de primarul oraşului şi fostul preşedinte al clubului, Marius Stan.

Nu e la prima comoţie
De-a lungul carierei, Cristi Sîrghi a suferit mai multe comoţii cerebrale. În 2007, într-un meci din turul doi preliminar al Cupei UEFA, cu Lokomotiv Sofia, el s-a ciocnit violent cu adversarul său, Golubovică, şi a fost transferat de urgenţă la spital după ce a suferit o comoţie cerebrală. Apoi, în mai 2010, în partida retur cu FC Vaslui, Sîrghi a suferit din nou o comoţie cerebrală după ce a fost lovit involuntar de Wesley, fiind nevoit să poarte o perioadă îndelungată o cască de protecţie.

A fost fotomodel
Înainte de a se apuca serios de fotbal, Sîrghi a fost fotomodel. A fost angajat la Milano, dar s-a plictisit rapid de femeile frumoase şi hainele scumpe şi s-a întors în ţară ca să devină campion cu Oţelul. În vara acestui an, Cristi s-a căsătorit cu Anca Maria, aleasa inimii lui, iar cei doi şi-au propus să facă un moştenitor cât de curând.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite