11 escapade marca Gabriel Tamaş, „eroul de la termopane”. Cornel Dinu consideră că vorbim de un caz medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Tamaş a ieşit în oraş cu Marius Niculae în prima parte a serii FOTO Instagram
Gabi Tamaş a ieşit în oraş cu Marius Niculae în prima parte a serii FOTO Instagram

Mirel Rădoi nu a avut milă de fostul său coechipier de la naţională: Gabriel Tamaş a fost îndepărtat din lotul Stelei după o nouă ieşire în decor.

Gabriel Tamaş este deja „un caz medical”, consideră Cornel Dinu. Fotbalistul de 31 de ani s-a dat singur de gol, postând o imagine pe contul de Instagram.
Steaua a câştigat cu 3-0 meciul cu Pandurii de la Severin, dar a avut şi multă şansă în prima repriză, când gorjenii au trecut pe lângă deschiderea scorului. Apărarea lui Rădoi a fost una improvizată, cu Papp şi Toşca fundaşi centrali, în locul absenţilor Varela şi Tamaş. Dacă fotbalistul din Capul Verde era indisponibil pe motive medicale, Tamaş a fost “accidentat” de o nouă escapadă la ceas de seară. Fotbalistul s-a autodemascat cu o imagine pe contul de Instagram, postată joi noaptea, în care apare de fostul său coechipier de la Dinamo, Marius Niculae. Urmarea serii a fost că Tamaş nu s-a putut trezi în timp util pentru reunirea lotului stelist, programată pentru vineri, la ora 09.00, la Mogoşoaia. Mai mult, încercările repetate ale oficialilor stelişti de a discuta cu Tamaş au primit răspuns din partea căsuţei vocale a jucătorului. Abia la ora 13.00, fundaşul l-a sunat pe Rădoi, însă autocarul Stelei era déjà plecat spre Severin, iar antrenorul luase decizia excluderii.
Motivaţia lui Tamaş a fost una puerilă, “nu am auzit alarma”, şi nu a fost înghiţită de Rădoi. “Tamaş nu s-a prezentat la antrenament şi primul lucru pe care l-am comunicat când am intrat în vestiarul Stelei a fost că disciplina e numărul 1. El nu poate face parte din lotul nostru atâta vreme cât nu vrea să fie alături de noi. I-am acordat încredere, dar dacă el nu vrea, n-am ce-i face. Tamaş nu va mai juca la Steaua cât timp sunt eu aici. Noi ştim ce a făcut şi drumul nostru alături de el se încheie aici“, a explicat Rădoi la Digi Sport, imediat după meciul cu Pandurii.
“Poate să devină o dramă socială”
Decizia antrenorului de a-l exclude din lot pe Tamaş a fost aplaudată de Basarab Panduru, fostul mijlocaş al Stelei. “Faptul că Mirel Radoi ia atitudine, că pune piciorul în prag, i-a ajutat pe ceilalţi să înteleagă că ori joacă, ori pleacă de la echipa asta. Nu vreţi să fiţi alături de mine, mergeţi şi jucaţi în altă parte!”, a spus Pandi la DolceSport, fiind completat de Cornel Dinu: “Tamaş este un caz medical şi este de mult. La 17 ani era un copil de îl puneai la rană, nu se anticipa acest viitor al lui, care s-a amplificat şi dupa ce a văzut în Anglia, unde se termina meciul şi toată lumea este la pub. El poate să devină o dramă socială dacă mai continuă pe drumul ăsta”.
Mai rămân de văzut două aspecte: modalitatea întreruperii contractului dintre Tamaş şi Steaua, pentru că fotbalistul mai are doi ani de angajament, şi dacă se va aduce un fundaş central în locul lui. “Datoria mea este să-l apăr. El mi-a spus că nu s-a îmbăttat, doar că n-a auzit alarma. Nu pot să stau să fac investigaţii. Mai are contract cu Steaua, dar nu va rămâne să-şi ia banii, vom găsi o modalitate de a opri înţelegerea”, a declarat imrpesarul fotbalistului, Florin Manea.


Filmul serii lui Tamaş
Companionul lui Gabriel Tamaş, Marius Niculae, susţine că l-a lăsat acasă pe Tamaş înainte de ora 23.00, după ce au zăbovit două ceasuri la o terasă din Centrul Vechi. Ajuns acasă, fotbalistul stelist nu a dorit să pună capăt serii şi şi-a căutat un alt prieten dispus să iasă în oraş cu el. Bineînţeles că a găsit imediat un amic disponibil pentru continuarea petrecerii, care s-ar fi fi încheiat abia înspre dimineaţă la un local din Herăstrău.


Escapade marca Tamaş
2004 - a devastat un restaurant din Poiana Braşov, împreună cu nişte prieteni.
2005 - a provocat un mare scandal într-o discotecă din Braşov, la doar câteva ore după ce Dinamo remizase acasă cu Jiul Petroşani.
2008 - Tamaş a băut la un bar din Bucureşti, iar spre dimineaţă şi-a adus aminte că Dinamo are nişte restanţe financiare la el. A pus mâna pe telefon şi la 5 dimineaţa l-a sunat pe preşedintele Nicolae Badea. „Presidente, eu de azi mă apuc de K1. Nu mai vreau să joc fotbal”.
2009 - a fost trimis la Dinamo II după ce a consumat alcool şi a provocat scandal în cantonamentul lui Dinamo din Turcia. Beat fiind, a chemat maseurii la trei dimineaţa să-i facă un masaj şi a vrut să-l lovească pe secundul Jean Vlădoiu.
2010 - s-a îmbătat criţă la nunta fratelui său şi a sărit să bată câţiva ospătari, nemulţumit fiind de serviciile acestora. 
2011 - a ratat turneul naţionalei în America de Sud, din cauza unui chef la care a stat până dimineaţa.
2011 – înaintea unui amical al României cu San Marino s-a îmbătat cu Mutu şi a fost exclus din lot.
2013 – după ce a petrecut toată noaptea, a spart geamul unei scări de bloc şi s-a culcat pe preşul din faţa uşii unui locatar. S-a ales cu dosar penal şi o condamnare de 8 luni cu suspendare. A primit porecla “Eroul de la Termopane2013 – s-a îmbătat şi l-a lovit pe Daniel Pancu.
2013 – a fost dat afară de CFR Cluj fără să apuce să joace, după ce a ieşit într-un local de manele cu Florin Costea.

2015 -a făcut scandal la aniversarea căsătoriei lui Alex Bourceanu

Ce spunea Rădoi în 2013 despre imaginile cu Tamaş distrugând o scară de bloc

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite