VIDEO Trupa JukeBox, salt de la coveruri la piese proprii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia, care cântă la „Cronica Cârcotaşilor“, a lansat la începutul acestei luni piesa „Te adoresc“. După 12 ani de activitate ca trupă de coveruri, JukeBox se îndreaptă către o altă etapă din carieră. Membrii formaţiei îşi doresc să urce pe scenă cu propriile creaţii muzicale.

„Adevărul":  Pentru cei care nu ştiu, JukeBox mai lansează din când în când şi piese proprii. Cea mai recentă se numeşte „Te adoresc"...

Viorel Dodoc: Noul single este minunata creaţie a colegului nostru Alin Neagoe, prezent aici de faţă. Abia ce-a fost lansat, prima audiţie fiind pe 8 iunie la emisiunea din care facem parte, „Cronica Cârcotaşilor". Iată că a venit şi colegul (Alex Vasilache - n.r). Ai grijă ce spui că se înregistrează. Ce să zicem... până să apară single-ul, noi pregătisem vreo opt piese şi nu ne hotăram pe care s-o alegem.

Alin Neagoe: Şi se pare că noi n-am fi ales varianta asta.

Dar cine a ales-o, casa de discuri?

Alex Vasilache: Da. Dar întotdeauna când este vorba de copilul tău, e foarte greu să fii obiectiv. Şi câteodată ţie ţi se pare mai potrivit unul dintre copii, dar de fapt este altul.

Viorel Dodoc: Piesa va fi inclusă şi pe viitorul nostru album, care sperăm să apară curând. Probabil că şi piesele care au concurat pentru lansarea acestui single vor face parte de pe acest viitor material discografic.

Alex Vasilache: Asta în cazul în care n-o să facem alte opt piese când o să vrem să lansăm următorul single (râde). Ceea ce este foarte probabil, pentru că de obicei aşa se întâmplă în cazul nostru.

Ce vrea să spună titlul piesei „Te adoresc"?

Viorel Dodoc: De ce vă uitaţi toţi la mine? Doar pentru că am scris eu versurile...(râde). Este vorba de o poveste de iubire frumoasă, pe care le-o dorim şi fanilor noştri. Când iubeşti, cuvintele normale ajung să nu mai aibă însemnătate şi atunci te apuci să inventezi. Deja devine banal să spui „te ador", „te iubesc" faţă de ceea ce simţi în momentul ăla. Iar „te adoresc" este unul dintre cuvintele la care se poate ajunge.

Voi sunteţi o trupă de coveruri, iar după mai bine de zece ani de existenţă v-aţi hotărât să vă lansaţi şi un album. De ce aşa de târziu?

Viorel Dodoc:
Am vrut să lansăm un album mai demult, dar genul de muzică pe care îl cântăm, nefiind main­stream, ne-am lovit de mai multe piedici, de faptul că nu prea se mai scot albume şi că artiştii trebuie să lanseze piese care să meargă la sigur.

Faptul că acum o să scoateţi un album şi că aţi semnat un contract cu o casă de discuri, înseamnă o rebranduire a voastră?

Viorel Dodoc: Ne dorim ca şi coverurile şi munca de creaţie să meargă într-o fuziune fericită. Într-adevăr ne-ar plăcea să avem mai mult timp, să aibă ziua vreo 50 de ore şi săptămâna vreo 14 zile ca să avem timp să le împăcăm pe amândouă.

Alin Neagoe: Nu, de fapt, dorim ca la un moment dat să se facă şi coveruri după muzica noastră.

Alex Vasilache: În momentul în care vom avea suficiente hituri cu care să susţinem un concert de o oră şi jumătate, automat se va întâmpla şi asta. După câteva albume şi 10 - 15 piese cunoscute oamenii vor vrea să asculte mai mult piesele noastre şi mai puţin coverurile.

V-a fost mai uşor să începeţi ca şi trupă de coveruri?

Alex Vasilache: De principiu, nimic nu e uşor, pentru orice trebuie să munceşti. Şi ca să cânţi coveruri bine trebuie să munceşti mult.

Viorel Dodoc: Într-adevăr a fost o evoluţie, care reprezentată grafic, are o curbă ascendentă, se vede că a pornit de jos şi a ajuns sus, încet, dar sigur. E adevărat că la început, cât ne-am format, câţiva ani au fost numai repetiţii şi poate o cântare o dată, la două luni. Dar în tot acest timp noi repetam uneori chiar zilnic, asta când nu era Alex în sesiune cu medicina (râd). Nu conta că era Paşte, Crăciun, Revelion, noi eram în club. A fost o perioadă destul de grea.

Alex Vasilache: Dar după asta a început să apară şi vacanţa. Care este autoimpusă. Am început să ne permitem să refuzăm nişte evenimente şi să ne luăm şi vacanţă, pe care de-abia o aşteptăm, peste câteva săptămâni.

Cât de importantă a fost pentru voi întâlnirea cu Cârcotaşii?

Viorel Dodoc: Întâlnirea în sine a avut loc la un eveniment la care am fost cu toţii invitaţi, iar apoi ni s-a propus să cântăm o piesă în emisiune. Era un test, nu era, nu ştiu. Iar la jumătate de an după aceea, am primit propunerea să colaborăm cu ei,  iar din martie 2006 facem parte din echipă. Ne-a folosit foarte mult. Înainte de apariţia în emisiune, eram cunoscuţi pe plan local, în Bucureşti şi alte câteva oraşe mari din ţară, unde apucasem să ajungem. După ce am început să apărem în emisiune, totul a devenit un mic fenomen naţional. Plus că suntem nişte cârcotaşi înnăscuţi, dacă cumva face cineva greşeala să nimerească între noi când ne luăm de păr, e rău.

De ce aţi simţit tocmai acum nevoia unei case de discuri?

Viorel Dodoc: Pentru că am văzut din experienţa anterioară că nu ne descurcăm singuri şi am simţit nevoia de ajutor profesionist. Altfel ar fi însemnat să punem instrumentele jos şi să facem numai muncă de promovare. La scurt timp după ce ne-am apucat de cântat, am constatat că trebuie să ne ocupăm de producţie, de evenimente, de promovare şi era destul de frustrant.

Alex Vasilache: Am avut nevoie de o mediere. Am constatat şi că în interiorul trupei avem păreri diferite şi am spus că trebuie să mergem la un arbitru, iar arbitrul cel mai bun în momentul de faţă am considerat că este Dan Popi.

"Am văzut din experienţa primului album că nu ne descurcăm singuri. Altfel ar fi însemnat să punem instrumentele jos şi să facem numai muncă de promovare."
Viorel Dodoc
chitarist JukeBox

"Evoluţia va fi una firească. În momentul în care vom avea suficiente hituri cu care să susţinem un concert de o oră şi jumătate, automat se va întâmpla şi asta."
Alex Vasilache
solist JukeBox

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite