VIDEO Cosmin Seleşi, la Adevărul Live: „Noi avem doar vreo trei-patru vedete. În rest sunt starlete“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul în vârstă de 36 de ani, prezentator al emisiunilor „FamiliaDA“ şi „Te cunosc de undeva“ de la Antena 1, a vorbit la Adevărul Live despre provocările pe care i le oferă munca în televiziune, dar şi despre marea sa iubire: actoria. Cosmin Seleşi a taxat pseudovedetele din showbizul românesc şi a vorbit despre greutăţile pe care le întâmpină generaţia tânără de actori.

Pe lângă „Te cunosc de undeva", „FamiliaDA" şi „Splash", unde şi-a dovedit aptitudinile fizice, Cosmin Seleşi va concura în emisiunea „Totul e permis“, care va începe la Antena 1 miercuri, pe 2 octombrie. Show-ul le va aduce telespectatorilor probe ingenioase de actorie la care vor fi supuşi oameni de televiziune şi artişti de renume, printre care Florin Piersic jr şi Dorina Chiriac, Roxana Ciuhulescu şi Pepe.

Despre toate acestea Cosmin Seleşi a discutat la Adevărul Live. Vă prezentăm cele mai importante declaraţii.

„Mă simt cel mai bine în postura de actor. Sunt şi actori care nu sunt în stare să facă ce fac eu. Nu că nu sunt talentaţi, dar nu se simt ei bine. Mi s-a părut mult mai ofertant să fiu prezentator şi nu concurent“.

„Din acest sezon «Te cunosc de undeva» m-a surprins Jean de la Craiova. E foarte bun. O să-l vedeţi cântând aşa cum nu l-aţi văzut niciodată. A cântat în franceză, în engleză, melodii grele“.

Îl cunoşti de undeva? Cosmin Seleşi, între adevăr şi provocare, la Adevărul Live

„Sunt multe în viaţa mea de făcut. Timpul pe care îl foloseam pentru alte lucruri, înainte, acum îl folosesc cu băiatul meu, Tudor. Dar aşa trebuie să fie. Problema e că-i cumpăr prea multe maşinuţe. Cred c-am suferit când eram mic pentru că nu aveam jucării“.

„Sunt un om normal când nu sunt în faţa camerelor: mă duc la piaţă, cu maşina la service, plătesc ratele la bancă. S-a creat aşa o aură... Lumea spune: «Mamă, ăla apare la televizor». Eu sunt doar un om simplu, de la Zalău, care încearcă să-şi facă treaba foarte bine. Spre exemplu, eu nu dau autografe. Un autograf e o mâzgălitură. Dacă era vorba de Peter O’Toole, mai înţelegeam... dar de la mine... Prefer să fac o poză“.

„Noi avem vreo trei-patru vedete. În rest sunt starlete. Ce-au făcut să fie vedete? Sunt oameni care n-au făcut nimic în viaţa lor, nu au niciun scop, nu sunt decât un model de prostie“.

„Îmi place, ca actor, foarte mult, Marius Manole. Dar vine din spate o generaţie tânără foarte bună. În serialele TV se preferă manechine, modele, cântăreţi, pentru că arată bine şi fac rating. Dar e un business şi nu poţi condamna pe nimeni“. 

„Actorii tineri joacă teatru în diverse cluburi ca sa mai câştige bani şi ca să aibă unde să joace. Din păcate, tinerii nu au unde să joace“. 

„În ţară sunt actori foarte buni. Dar nu apucă să ajungă la castinguri, pentru că nu află de castinguri. Nici eu nu aflu de castinguri. Regizorii tineri şi-au făcut un stil şi atunci când fac un proiect se gândesc la un anume actor, pe care îl iau toţi şi-l folosesc un an-doi. Îl iau, de exemplu, pe Dragoş Bucur şi-l folosesc un an-doi, apoi îl lasă în pace. L-au luat pe Mimi Brănescu, la fel au făcut. Eu sunt adeptul următorului principiu: eşti regizor, faci un film, dă un casting. Nu ştii ce găseşti. Ei spun: «Nu, nu! Eu m-am gândit la Cutărescu atunci când am scris scenariul». Dar Cutărescu a mai făcut şapte filme. Poate găseşti unul mai bun. E ca o «sectă». Sunt zece actori pe care-i numeri pe degete şi care au jucat în filme în ultimii ani. Eu nu zic că nu sunt buni, sunt foarte buni. Dar să nu-i rupem în două, săracii. Hai să vedem că mai sunt şi alţi actori“. 

„Eu teatru am terminat, asta e sufletul meu. Nu spun că nu-mi place televiziunea, îmi place, altfel n-aş putea s-o fac. Dar teatrul îl iubesc“. 

Până a ajuns la Antena 1, Cosmin Seleşi a prezentat emisiunile „Naţionala de bere - Batalionul Distracţionar“, „Trimineaţa“ şi „Naţional e pe val“, la Naţional TV, şi a jucat, în 2002, în serialul „În familie“, de la Prima TV, în rolul lui Adrian Oprea. Atunci, a împărţit platoul de filmare cu Adrian Titieni, Andrei Aradits, Adela Popescu şi Clara Vodă. Seleşi a debutat în televiziune în 2001, cu emisiunea pentru copii „Garajul lui Ziggy“ de la TVR. 

Meseria de bază a fost actoria. Cosmin Seleşi a jucat în piese de teatru, în filme şi în serialul „La Bloc“, în rolul lui Bobby Tănase şi a dublat voci pentru diverse personaje din producţii animate, precum „Ştrumpfii 2“ şi „Turbo“, pentru versiunile în limba română.  

Dincolo de ecrane, Seleşi este căsătorit şi are un băieţel. 

Cosmin Seleşi, pus la încercare în emisiunea "Totul e permis", de la Antena 1

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite