VIDEO Angelina Jolie şi-a făcut o dublă mastectomie. Actriţa este purtătoarea unei gene care creşte riscul de cancer la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelina Jolie şi-a extirpat ambii sâni dar este optimistă FOTO Reuters
Angelina Jolie şi-a extirpat ambii sâni dar este optimistă FOTO Reuters

Actriţa Angelina Jolie (37 de ani) a suferit o dublă mastectomie preventivă, deoarece este purtătoarea unei gene care provoacă cancerul la sân, potrivit BBC News. Starul american a povestit toată această experienţă într-un  articol intitulat „My Medical Choice“ (Alegerea mea medicală - n.r), publicat în „New York Times“.

Actriţa Angelina Jolie a recurs la acest gest extrem (extirparea ambilor sâni) pentru că este purtătoarea genei BRCA 1, care creşte riscul de cancer la sân şi cancer ovarian. De altfel, mama ei a murit la vârsta de 56 de ani, după ce a luptat un deceniu cu această boală.

„A rezistat îdeajuns încât să-şi cunoască primul nepot şi să-l ţină în braţe. Dar ceilalţi copii ai mei nu vor avea niciodată şansa s-o cunoască, să afle cât de iubitoare şi de graţioasă era“, a scris Angelina Jolie în „New York Times“.

Starul american, care are o relaţie cu actorul Brad Pitt, a precizat că întregul proces a durat trei luni, a început în februarie şi s-a încheiat în aprilie. După extirparea sânilor, „o procedură chirurgicală care poate dura până la opt ore şi care pare o scenă ruptă din filme SF“, după cum o descrie actriţa, aceasta a fost supusă unei noi operaţii, de reconstrucţie a sânilor.

„Scriu despre acest lucru pentru că sper că multe femei vor avea de învăţat din experienţa mea. Astăzi, cu un simplu test de sânge poţi afla dacă eşti susceptibil de cancer, apoi poţi lua măsuri“, a mai scris Jolie în articol.

Recent, presa internaţională a speculat din nou că Angelina Jolie şi Brad Pitt îşi vor oficializa relaţia, anunţând că evenimentul va avea loc în luna mai, la sfârşitul Festivalului de Film de la Cannes, pe proprietatea acestora din Franţa, la castelul Miraval.

Brad Pitt şi Angelina Jolie au o relaţie care durează de opt ani, au împreună şase copii, trei naturali şi trei adoptaţi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite