VIDEO A murit Richard Griffiths, unchiul Vernon Dursley din „Harry Potter“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul britanic Richard Griffiths, cunoscut pentru rolurile din „Withnail and I“ şi „Harry Potter“, a încetat din viaţă la vârsta de 65 de ani, din cauza unor complicaţii apărute după o operaţie la inimă.

Actorul care a murit joi, la spital are o reputaţie de peste patru decenii. Griffiths a apărut în filme, emisiuni la radio şi la TV şi a câştigat premii importante.

Publicul tânăr şi-l aminteşte din „Harry Potter“, unde l-a întruchipat pe unchiul Vernon Dursley. Daniel Radcliffe, protagonistul seriei fantastice, spune că veteranul l-a ajutat să depăşească episoadele dificile din viaţa sa. „Richard mi-a fost alături în cele mai importante momente din carieră. Atunci când intra într-o încăpere, aceasta se lumina prin umorul şi inteligenţa sa. Sunt mândră să spun că l-am cunoscut“, a declarat Radcliffe, citat de Reuters.

Simon Beresford, purtătorul de cuvânt al lui Griffiths, şi-l aminteşte drept „un bărbat remarcabil şi unul dintre cei mai iubiţi actori“.

Actorul s-a născut în Yorkshire, în nordul Angliei, şi a studiat dramaturgie în Manchester. În 2008 el a fost numit ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic.

Actorul Richard Griffiths, interpretul unchiului lui Harry Potter, a murit

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite