Un sfert de secol de la moartea Prințesei Diana. William și Harry nu o vor comemora împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi fii ai regretatei prințese vor marca acest moment separat și în privat, după ce relațiile dintre Casa Regală și Harry au devenit tot mai tensionate, în ultimii ani.

Lady Diana, Harry și William, într-o ipostază fericită de familie FOTOGRAFII Profimedia
Lady Diana, Harry și William, într-o ipostază fericită de familie FOTOGRAFII Profimedia

Surse apropiate de familia regală britanică britanică au dezvăluit că William și Harry, aflați în conflict, au luat decizia de a comemora separat cei 25 de ani de la dispariția tragică a mamei lor.

Pe 31 august 1997, Ladi Di murea la doar 36 de ani într-un violent accident de mașină, la Paris. Astăzi, întreaga lume comemorează 25 de ani de la dispariția „prințesei inimilor“, iar milioane de britanici se pregătesc să marcheze această zi sumbră.

William și Harry, care aveau doar 15, respectiv 12 ani atunci când mama lor a încetat din viață, au participat împreună la comemorările anterioare, inclusiv anul trecut când au dezvelit o statuie de bronz a mamei lor la Palatul Kensington.

Cu toate acestea, o sursă a spus că William „nu plănuiește“ să facă o declarație public în această zi. Harry, care este în conflict cu Familia Regală după ce s-a mutat cu soția  sa, Meghan, în SUA, i-a adus și un omagiu mamei sale săptămâna trecută.

Misterul morții Dianei

La un sfert de secol de la moartea Dianei, teoriile că a fost omorâtă sunt încă prezente. Apropiați ai prințesei, foști angajați și persoane publice susțin acest lucru. Unul dintre cei mai apreciați avocați britanici, Michael Mansfield a spus recent că sunt multe întrebări fără răspuns cu privire la moartea Dianei și a insistat că moartea prințesei nu a fost un accident.

În noaptea de 30 spre 31 august 1997, Diana și iubitul ei, Dodi Al Fayed, fiul miliardarul egiptean Mohamed Al Fayed, au plecat cu o mașină de la hotelul Ritz din Paris. În autoturism se mai aflau şoferul Henri Paul şi bodyguard-ul Trevor Rees-Jones.

Un grup de fotografi a urmărit maşina în zona Place de la Concorde, apoi în pasajul Pont de l'Alma. Șicanat de paparazzi, Henri Paul nu a mai putut controla mașina și a intrat cu o viteză de 180 km/h într-un pilon al tunelului.

Dodi şi Henri Paul au murit pe loc, Diana şi bodyguard-ul Trevor Rees-Jones erau încă în viaţă la sosirea ambulanţei. Diana a fost transportată la spital, unde medicii au constatat că avea o hemoragie internă gravă. S-a încercat de câteva ori resuscitarea ei, iar la ora 4.00 dimineaţa de 31 august 1997, a fost declarat oficial decesul.

Ştirea că prinţesa Diana a murit a şocat oameni de pe întreg mapamondul. Peste un milion de buchete de flori au fost duse la poarta palatului unde locuise Lady Diana. Funeraliile au avut loc la 6 septembrie 1997 şi au fost urmărite de milioane de oameni din întreaga lume, fiind transmise de toate televiziunile. Diana a fost înmormântată în capela familiei Spencer de la Althorp.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite