Starul Fast and Furious, Vin Diesel acuzat de agresiune sexuală de o fostă asistentă

0
Publicat:

O fostă asistentă, Asta Jonasson susține că Vin Diesel a agresat-o în 2010 într-un hotel din Atlanta, în timpul filmărilor pentru Fast Five. 

Vin Diesel acuzat de agresiune sexuală - Foto gettyimages
Vin Diesel acuzat de agresiune sexuală - Foto gettyimages

Actorul Vin Diesel, celebru pentru filmele din seria Fast and Furious, este acuzat de agresiune sexuală de către o fostă asistentă, într-un proces depus joi, scrie The Guardian. 

Potrivit procesului, relatat de Vanity Fair, incidentul ar fi avut loc în 2010, atunci când actorul filma pentru Fast Five. Asta Jonasson susține  că actorul a forțat-o în timp ce ea lucra ca asistentă, iar la câteva ore după presupusa agresiune, a fost concediată. 

Asistenta a intentat un proces împotriva actorului, a companiei de producție, dar și a  surorii actorului, care lucrează ca președinte al One Race Productions, pentru presupusă discriminare bazată pe gen, mediu de lucru ostil, represalii și concediere abuzivă. 

 Astfel, fosta asistentă vrea să ceară socoteală actorului, dar și  celor care "au permis și acoperit agresiunea sexuală a acestuia, pentru acțiunile lor abominabile", potrivit avocatei sale, Claire-Lise Kutlay. 

Ce acuzații i se aduc lui Vin Diesel? 

Asta Jonasson spune că a fost angajată de  One Race în septembrie 2010 pentru a lucra ca asistenta a actorului. Femeia a mers pe platoul de filmare al filmului Fast Five din Atlanta, unde a organizat petreceri și a "satisfăcut" cererile actorului, printre care se număra și aceea de a sta aproape de el pentru ca acesta să aibă "acoperire" în timp ce participa la petreceri fără iubita sa, în cazul în care ar fi fost fotografiat cu alte femei. 

La scurt timp după sosirea pe platouile de filmare, agentul de securitate al lui Diesel a sunat-o și i-a spus că acesta nu răspunde la telefon, dar că trebuie să părăsească camera sa de hotel. Asistenta l-a informat pe Vin Diesel, însă  actorul dezbrăcat a tras-o pe patul său, se arată în proces.  

Asistenta i-a cerut să se oprească și s-a luptat să scape din strânsoarea lui, însă actorul a  îmbrățișat-o, a pipăit-o și a sărutat-o cu forța, potrivit plângerii. Actorul ar fi încercat să-i scoată lenjeria intimă, iar apoi s-a masturbat. 

"Îngrozită, doamna Jonasson a închis ochii, încercând să se disocieze de agresiunea sexuală și să evite să-l înfurie", se arată în actele depuse în instanță. 

Mai mult decât atât, presupusa agresiune a avut loc la câteva zile după ce un supervizor One Race nenumit i-a făcut avansuri sexuale lui Jonasson, potrivit procesului.  Persoana respectivă nu a fost inclusă în proces. 

Doar la câteva ore după incident, asistenta a fost sunată de sora lui Vin Diesel, Samantha Vincent, prin care i s-a pus capăt contractului de muncă. 

"Mesajul a fost clar. Doamna Jonasson a fost concediată pentru că s-a opus cu curaj agresiunii sexuale a lui Vin Diesel, Vin Diesel va fi protejat, iar agresiunea sa sexuală va fi acoperită", se detaliază în plângere. 

Momentan, reprezentanții actorului nu au făcut precizări despre proces. 

Motivul pentru care asistenta nu a făcut publică până acum agresiunea a fost teama de a fi exclusă din industrie. Asta Jonasson a continuat să lucreze în film și televiziune. Femeia a fost încurajată să vorbească de mișcările #MeToo și Time's Up, dar și de noua legislație. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite