Șerban Huidu, despre starea în care a ajuns Irinel Columbeanu. „Nu a muncit o oră pentru banii pe care i-a risipit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima vreme, discuțiile despre soarta lui Irinel Columbeanu au devenit omniprezente în spațiul public, iar acesta este portretizat, tot mai des, drept o „victimă”. Șerban Huidu a făcut o serie de declarații cu privire la această imagine a lui Columbeanu și la felul în care este perceput de către societate.

Șerban Huidu și Irinel Columbeanu FOTO Colaj Arhivă
Șerban Huidu și Irinel Columbeanu FOTO Colaj Arhivă

Astfel, prezentatorul TV oferă, pe site-ul său, o nouă perspectivă asupra situației controversate a omului de afaceri.

„Prezentarea obsesivă a lui Irinel Columbeanu drept victimă-un scuipat pe obrazul adevăratelor drame sociale din România”, afirmă Șerban Huidu.

El consideră că accentul pus pe povestea lui Columbeanu subminează adevăratele probleme cu care se confruntă societatea românească și creează o imagine falsă asupra acestei situații.

Huidu susține că, deși este asaltat din toate direcțiile cu această idee, el consideră că prezentarea lui Irinel Columbeanu ca o victimă a propriei sale alegeri este greșită și că acesta trebuie să-și asume responsabilitatea pentru situația sa actuală.

Relația dintre Șerban Huidu și Irinel Columbeanu

El amintește că l-a cunoscut pe Columbeanu în urmă cu mai mulți ani și că acesta părea deja îmbătrânit și obosit, deși era mult mai tânăr decât este acum Șerban Huidu. Cu un ton critic, fostul om de televiziune adaugă că „pe atunci, Virinel Columbeanu părea un nene bătrân”, cu toate că era la vârsta sa de tinerețe.

Cea mai importantă concluzie pe care o trage Șerban Huidu este aceea că „nefericitul” Columbeanu nu a muncit pentru banii pe care i-a cheltuit atât de ușor, ci a trăit pe seama altora. Și astfel, odată ce banii s-au terminat, a apelat la împrumuturi bancare pentru a-și menține stilul de viață.

Co-prezentatorul de la „Cronica Cârcotașilor” avertizează că promovarea în societate așa-numiților „smecheri” care trăiesc bine din banii altora este o practică răspândită și periculoasă.

O distragere de la adevăratele probleme ale societății

Șerban Huidu evidențiază de asemenea că presa și media joacă un rol crucial în perpetuarea acestei imagini a lui Columbeanu ca „victimă”. El sugerează că există o obsesie pentru detaliile decadente ale vieții sale și că această poveste prinde la public, fiind folosită pentru a crește audiența.

„Dar oare de ce toată presa îl arată pe nefericit? De unde expunerea asta media? Dramolina lui Virinel e perceputa de masa mare de oameni drept o dulce razbunare. Ai vazut Gicule ce și-a furat-o smecheru ăla? Nema famei, nema conac, fără masini e vai viața lui. Aceasta răzbunare colectivă e exploată de fiecare ziar, fiecare televiziune site sau blog ce ii prezintă urata-i decădere. De asta face audienta. De asta se uită milioane de oameni la știrile sordide despre nenorocit”, a scris el.

În încheiere, Șerban Huidu le reamintește oamenilor că este important să se concentreze pe adevăratele probleme sociale din România și să nu cadă pradă manipulării mediatice. El sugerează că ar fi nevoie de mai multă implicare în sprijinirea celor într-adevăr nevoiași, cum ar fi cei peste 59.000 de copii instituționalizați din România.

„Am văzut ca unii vor să il ajute cu donații ca sa stea amărâtul intr-un Azil de lux la Snagov. Auzi bre nea Columbene? Nu vrei să încerci unul din Voluntari?(...) Iar voi cei care îi plângeți de milă, ar trebui sa trimiteți banii celor 59 000 de copii instituționalizați ai Romaniei. Suntem în continuare țara cu cei mai mulți copii asistați social din UE”, a mai transmis Huidu.

Într-un final, el îi adresează un avertisment clar lui Irinel Columbeanu, spunându-i că trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația sa și să încerce să schimbe direcția vieții sale. Totodată, Șerban Huidu concluzionează că „egoiștii mor singuri” și că este important să nu dăm vina pe alții pentru propria situație.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite