Russell Brand, fostul soţ al lui Katy Perry, a dat drogurile pe yoga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul soţ al lui Katy Perry şi-a reformulat priorităţile de viaţă. FOTO Reuters
Fostul soţ al lui Katy Perry şi-a reformulat priorităţile de viaţă. FOTO Reuters

Dependenţele de droguri şi sex şi comportamentul auto-distructiv i-au ameninţat cariera, însă actorul de comedie şi-a reconsiderat priorităţile de viaţă şi a reuşit să renască din propria cenuşă.

De la costumul lui Osama bin Laden, pe care l-a purtat la o zi după atentatele din 11 septembrie până la glumele maliţioase făcute în public, actorul a încălcat orice regulă profesională, ceea ce i-a determinat pe critici să-i prezică finalul carierei înainte ca aceasta să înceapă cu adevărat. 

Picătura care a umplut paharul a fost în momentul în care consiliul britanic al audiovizualului Ofcom a amendat televiziunea BBC cu 150.000 de lire sterline pentru că în 2008 Russell Brand şi prezentatorul Jonathan Ross l-au agresat verbal pe actorul Andrew Sachs, prin mesajele pe care i le-au lăsat pe telefon.

Acesta a fost doar un exemplu, căci, de-a lungul timpului, Brand a fost în centrul atenţiei din cauza mai multor scandaluri şi controverse. În vara anului trecut, el a divorţat de Katy Perry, punând despărţirea pe seama incompatibilităţii de caractere. „Uneori căsătoria funcţionează, alteori, nu. Cred că dacă tu eşti o persoană căreia îi place să meargă cu bicicleta pe munte, ar trebui să te vezi cu o persoană cu aceleaşi interese, iar dacă nu se întâmplă aşa, vei avea o problemă“, a explicat el pentru „The Sun“.

Brand şi Katy Perry s-au despărţit în vara lui 2012. FOTO Reuters

russell brand si katy perry reuters

Până la 37 de ani, viaţa lui Brand a însemnat numeroase încercări, dar a reuşit să le depăşească încă de la 20 de ani, când era dependent de droguri şi de prostituate. Acest stil de viaţă haotic i-a furnizat un material complex pentru cartea „My Booky Wook“, dar şi pentru un documentar realizat pentru BBC despre pericolele adicţiilor.

El a ştiut că va fi dependent dinainte să încerce primele droguri. „Era evident după modul în care mă uitam la TV în copilărie, urmăream foarte multe programe, în timp ce mâncam mulţi biscuiţi. Din punctul meu de vedere, dependenţa este un comportament pe care îl ai în mod frecvent, fără să-ţi pese de consecinţe. Unii oameni pot mânca ciocolată, în schimb alţii, consumă dulce până când au stomacul foarte plin şi vomită. Unii oameni pot urmări materiale pornografice, în timp ce pentru alţii deviene o formă de devianţă“, explică el pentru „The Guardian“.

Din punctul său de vedere, o persoană din zece este predispusă la riscul unei adicţii. „Dacă ai această tulburare sau boală, atunci drogurile ţi se vor potrivi perfect deoarece îţi dau o poftă fizică, asociată cu o problemă psihică“, analizează el. „Nu-mi pasă dacă oamenii au probleme cu drogurile sau alcoolul, dar în cazul celor care devin o ameninţare pentru societate şi sunt trataţi cu indiferenţă de apropiaţi, există o soluţie, iar de asta sunt frustrat, pentru că soluţia este evidentă“, a continuat Brand. 

Am învăţat să nu-mi trăiesc viaţa în funcţie de părerea celorlalţi despre mine. Singurul lucru de care îmi pasă în prezent este de relaţia pe care o am cu lucrurile pe care le fac, iar ca interpret, vreau să fiu autentic, real

Rezolvarea sa face referire la un tratament bazat pe abstinenţă şi solidaritate, precum cele oferite de Alcoolici Anonimi sau Narcotici Anonimi. Deşi dificilă, experienţa cu substanţele ilegale i-a schimbat modul de a gândi, dar şi valorile de viaţă. Astăzi, actorul duce o viaţă spirituală şi a reuşit să-şi clădească o carieră solidă.

De când s-a despărţit de Katy Perry, el s-a mutat cu pisica într-o vilă din Los Angeles şi a început să practice meditaţia transcendentală, urmând practicile de grup de yoga Kundalini. „Erau 30 de persoane la mine acasă, nu este o formă normală de yoga. Erau foarte multe femei superbe, pline de energie sexuală“.
Experienţa a fost benefică şi în plan profesional căci emisiunea sa de stand-up comedy, „Brand X“ le-a amintit fanilor de rolurile pe care le-a jucat la Hollywood, în producţii cu buget ridicat, printre care „The Tempest“ şi „Poveşti de adormit copiii“.

„Prezentul şi trecutul sunt iluzorii, trăim doar moment cu moment, dar noi uităm asta. Uneori, am impresia că sunt Iisus“, glumeşte el. „Un lucru pe care l-am învăţat este să nu-mi trăiesc viaţa în funcţie de părerea celorlalţi despre mine. Singurul lucru de care îmi pasă în prezent este de relaţia intrinsecă pe care o am cu lucrurile pe care le fac, iar ca interpret, vreau să fiu autentic, real“, a explicat el.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite