Regizorul Steven Spielberg are probleme la citit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat cu dislexie acum cinci ani
Actorul în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat cu dislexie acum cinci ani

Unul dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor a vorbit în premieră despre dislexia de care suferă, o tulburare care îi provoacă dificultăţi în a citi şi a înţelege ceea ce citeşte.

Spielberg a primit diagnosticul de dislexie în urmă cu cinci ani, dar se cinfruntă cu tulburarea încă din copilărie. Acesta a povestit într-un interviu acordat site-ului friendsofquinn.coma avut multe probleme la şcoală din cauza aceste tulburări, dar că părinţii l-au ajutat foarte mult. „Mi-a fost imposibil să învăţ să citesc în primii doi ani de şcoală. Am rămas cu doi ani în urma colegilor de acceaşi vârstă. Mă simţeam îngrozitor să fiu scos în faţa clasei şi să fiu pus să citesc", a spus regizorul filmelor „E. T.", „Lista lui Schindler" şi „Fălci".

Spielberg a explicat că şi-a dezvoltat foarte mult simţul vizual şi a învăţat că-şi creeze imagini mentale pentru a putea înţelege ceea ce citea. „Nu m-am simţit niciodată ca o victimă. Filmele m-au ajutat cu adevărat. M-au salvat de ruşine, de vină. Filmele au fost marea mea evadare", a mai spus regizorul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite