Regina Elisabeta e dispusă ca de sărbători să încalce o regulă a Casei Regale pentru logodnica prinţului Harry

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că regina Elisabeta a II-a este dispusă în preajma Sărbătorilor de Iarnă să facă o excepţie pentru actriţa americană Meghan Markle, logodnica prinţului Harry. De remarcat că, în 2010, Regina nu a dorit să încalce protocolul când Kate Middleton, devenită ulterior ducesă de Cambridge, s-a aflat în aceeaşi situaţie.

Cel mai probabil, Meghan Markle va sărbători Crăciunul alături de regina Marii Britanii, un privilegiu rezervat în mod obişnuit doar membrilor Familiei Regale. Actriţa reuşeşte astfel să rupă tradiţia care a împiedicat-o pe ducesa Kate Middleton să se bucure de festivităţile de Crăciun în 2010, înainte de căsătoria cu prinţul William, scrie The Sun.

În urmă cu şapte ani, când s-a logodit cu prinţul William, Kate Middleton nu a participat la festivităţile de Crăciun deoarece tradiţia monarhiei britanice nu permitea acest lucru. 

Consultantul în domeniul relaţilor publice Richard Fitzwilliams a explicat că cel mai probabil Meghan Markle îşi va petrece Sărbătorile de Iarnă în compania Reginei, alături de logodnicul ei. 

Cu toate că încalcă protocolul tradiţional, consilierii Casei Regale susţin că este nevoie de un astfel de gest faţă de actriţa americană, care se va căsători cu prinţul Harry în primăvara anului viitor, deoarece familia ei se află în SUA.

image

Meghan Markle şi Prinţul Harry, la prima lor apariţie publică după anunţarea logodnei FOTO Getty Images

„Este de aşteptat ca Meghan să se alăture prinţului Harry şi restului Familiei Regale pentru Crăciun pe proprietatea reginei din Norfolk. În 2010, Kate nu a fost invitată să facă acest lucru după logodna cu William, nici Mike Tindall după logodna cu Zara Phillips, pentru că numai soţii şi familia apropiată sunt de obicei invitaţi. Cu toate acestea, Harry şi Meghan vor locui împreună la Cottage Nottingham la Palatul Kensington şi familia ei se află în Statele Unite. Monarhia se bazează în mare măsură pe tradiţie şi precedent, dar dă startul, de asemenea, şi unor noi «tradiţii»“, a explicat expertul pentru publicaţia Express.  

Tradiţia Crăciunului la curtea regală

Dacă pentru noi toţi Crăciunul este o zi liniştită în familie, pentru Familia Regală britanică înseamnă cu totul altceva. Invitaţii Reginei Elisabeta a II-a trebuie să respecte protocolul curţii, care include reguli şi reverenţe. Invitaţii trebuie să sosească într-o ordine bine precizată la Sandringham. Ordinea e bazată pe vechime, ceea ce înseamnă că invitaţii mai vârstnici sosesc printre ultimii. Ultimii sosesc Prinţul Charles, moştenitorul tronului, şi soţia sa, Camilla. Regina soseşte cu câteva zile înainte pentru a superviza toate pregătirile. Toţi invitaţii trebuie să respecte programul ca literă de lege. Nu au dreptul să meargă la culcare înaintea Reginei, care rămâne trează, în principiu, până la miezul nopţii. Se fac excepţii doar pentru prinţii George şi Charlotte, copiii Ducilor de Cambridge, notează Click. 

Ce haine poartă invitaţii

Crăciunul la Sandringham nu este un eveniment oarecare. Invitaţii îşi schimbă hainele de cel puţin trei ori pe zi. Acest lucru presupune că trebuie să aibă o ţinută pentru activităţile de dimineaţă, o alta pentru „afternoon tea“ (ceaiul de după amiaza), în principiu un costum pentru bărbaţi şi o rochie din tweed pentru femei, şi o alta, mai pretenţioasă, adică o rochie de seara cu bijuterii, pentru cină. La unul dintre Crăciunuri, fosta soţie a ducelui de York, ducesa Sarah Ferguson, s-a plâns că a trebuit să se schimbe de şapte ori în 24 de ore.

image

Regina decide tot ce se face în zilele de sărbătoare FOTO Getty Images

Preparatele tradiţionale

Potrivit tradiţiei, mâncarea de la Sandringham este specifică şi include curcanul de Crăciun, asezonat cu legume. Invitaţii încep ziua cu un mic dejun englezesc, care include şuncă, cârnaţi, hering afumat şi rinichi. Fostul bucătar al prinţesei Diana, Darren McGrady, îşi aminteşte că femeile optează în general pentru ceva mai uşor, cum ar fi fructele, pe care le iau în camerele lor. Prinţul Charles îşi aduce propriile legume pe care le cultivă în grădina sa din Highgrove.

În ziua de Crăciun

După micul dejun, întreaga familie se îmbracă pentru a merge la biserica din Sandringham la ora 11.00. Apoi, toată lumea revine „acasă“ pentru lunch (prânz), la care se serveşte curcanul de Crăciun şi o selecţie de cărnuri reci, înainte de a privi discursul anual al Reginei, restransmis la televiziune la ora 15.00. A doua zi, dimineaţa, după un alt mic dejun englezesc, familia se întâlneşte pentru vânătoare. Numai bărbaţii sunt autorizaţi să ia parte la vânătoare, fiindcă femeile nu au dreptul să poarte arme în prezenţa Reginei. La încheierea vânătorii, invitaţii se întorc la casele lor. Kate şi William se duc în general la Bucklebury pentru a-i vedea pe părinţii ei, apoi merg la Balmoral, unde se află Charles şi Camilla. Kate şi William au o casă în apropiere de Anmer Hall, care face parte din domeniul Sandringham. Regina şi Prinţul Philip rămân la Sandringham până în luna februarie. Elisabeta a II-a insistă ca decoraţiunile de Crăciun să fie păstrate până se întoarce ea la Palatul Buckingham din Londra.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite