Prinţul William şi soţia sa Kate în Statele Unite, prima lor vizită în opt ani

0
Publicat:

Prinţul William şi soţia sa Kate sunt aşteptaţi miercuri în Statele Unite, fiind prima lor vizita în opt ani, o ocazie pentru cel mai popular cuplu din familia regală de a face coroana britanică să strălucească după moartea Reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP.

kate middleton si printul william

Această vizită de trei zile, care se va axa pe oraşul Boston (nord-est) va culmina vineri seara cu cea de-a doua ediţie a premiului „Earthshot” creat de Prinţul William în 2020 pentru a sprijini soluţii inovatoare care vizează regenerarea planetei. Cinci premii a câte un milion de lire sterline fiecare (1,16 milioane de euro) vor fi acordate în cinci categorii.  

O serie de vedete sunt aşteptate cu această ocazie la MGM Music Hall din Boston, printre care cântăreţii Billie Eilish şi Annie Lennox, surorile Chloe x Halle, Ellie Goulding şi actorul Rami Malek. Naturalistul David Attenborough îşi va aduce contribuţia ca şi anul trecut, precum şi actriţa Cate Blanchett.

Este prima călătorie în străinătate a Prinţului William de când a devenit moştenitor al Coroanei după ascensiunea la tron a tatălui său la moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie. Noul rege Charles al III-lea i-a conferit titlul de Prinţ de Wales, iar Kate a devenit Prinţesă de Wales.

Amândoi în vârstă de 40 de ani, părinţii a trei copii cu vârsta între 4 şi 9 ani, se străduiesc să proiecteze o imagine mai modernă şi mai accesibilă a monarhiei, dar şi un ireproşabil simţ al datoriei, notează AFP.  

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri