Prințul Harry s-a îmbrăcat în Spider-Man pentru a le face o surpriză copiilor orfani

0
0

Prințul Harry s-a costumat în Spider-Man într-un mesaj video surpriză pentru a încerca să-i consoleze pe copiii de militari îndurerați din cauza unui deces în familie, scrie The Guardian.

El a îmbrăcat costumul de supererou, dar și-a dezvăluit identitatea secretă doar la finalul unui mesaj special înregistrat pentru tinerii de la Scotty's Little Soldiers, o organizație de caritate pentru copiii și tinerii din forțele britanice îndurerați.

Harry, care avea 12 ani când mama sa, Diana, Prințesa de Wales, a murit în 1997, le-a spus tinerilor: „Crăciunul este o perioadă în care ne este dor de cei dragi foarte, foarte mult, iar asta este în regulă.”

„Dar, în același timp, poate fi posibil să ne simțim vinovați pentru că ne distrăm fără părinții noștri. Dar eu sunt aici pentru a vă asigura că părinții noștri își doresc întotdeauna să ne distrăm, bine? Așa că nu vă simțiți vinovați.”

„Vă permiteți să vă simțiți cât mai bine cu putință, mai ales cu această comunitate, Scotty's Little Soldiers. Mergeți acolo, distrați-vă cât mai bine și [scoțându-și masca] Crăciun fericit.”

Videoclipul vine la o zi după ce o călătorie în SUA a prințului și prințesei de Wales a fost eclipsată de o dispută rasială în urma căreia nașa prințului William și-a dat demisia.

Susan Hussey a demisionat din funcția de consilier regal după ce a întrebat în mod repetat o șefă a unei organizații de caritate pentru abuzuri domestice, de culoare și de origine britanică, de unde „vine cu adevărat”.

Surpriză de Crăciun

Un trailer de promovare a serialului documentar Netflix al ducelui și ducesei de Sussex a fost lansat joi, momentul fiind interpretat de unii comentatori regali ca un afront adus lui William și Kate.

Mesajul video al lui Harry a fost difuzat membrilor organizației Scotty's Little Soldiers la petrecerea lor anuală de Crăciun, unde tematica a fost ‘eroi și răufăcători’. Copiilor li s-a spus că răufăcătorii încearcă să strice Crăciunul prin furtul și blocarea cadourilor lui Moș Crăciun. Ei au fost apoi însărcinați să salveze ziua cea mare, îndeplinind provocări pentru a-i învinge pe răufăcători și a salva cadourile.

După ce a vizionat videoclipul lui Harry, Jamie Small, în vârstă de 14 ani, care avea opt ani când tatăl său, Christopher Small, a murit în 2016, a spus: „Aceasta nu este doar o persoană dintr-un sat mic. Este o persoană pe care o cunosc oameni din întreaga lume și și-a făcut timp să înregistreze un mesaj special pentru noi, ceea ce înseamnă foarte mult”.

Emily Reynolds, în vârstă de 12 ani, avea șapte ani când tatăl ei, sergentul Antony Reynolds, a murit în 2018. Ea a spus: „Este grozav că cineva care a trecut prin aceeași experiență ca și noi se gândește la noi. Nu este doar cineva care încearcă să fie înțelegător, el chiar știe cum este să crești fără părintele tău. Prietenii mei cred că este foarte tare că primesc scrisori și mesaje de la Prințul Harry.”

Ben O'Donnell, în vârstă de 14 ani, care avea nouă săptămâni când tatăl său, Gary O'Donnell, a murit în 2008, a adăugat: „Nu este prima dată când Prințul Harry ne-a arătat că se gândește la noi; este bine să aud din nou de la el de Crăciun. A depus un efort mare, ceea ce arată că îi pasă cu adevărat. Este grozav că a purtat costumul de Spider-Man. Poate că el va fi următorul Spider-Man!”.

Unul dintre organizatori a declarat că membrii Scotty se pot identifica cu o mulțime de supereroi fictivi — Spider-Man, Batman și Superman — care și-au pierdut părinții. Aceștia au spus că toți tinerii au părinți eroi și cred că și copiii sunt eroi. Tinerii au primit pelerine pe care să le decoreze și să le poarte la petrecere.

În 2019, Harry s-a costumat în Moș Crăciun pentru a transmite un mesaj video copiilor din cadrul organizației caritabile.

Organizația caritabilă a fost înființată de văduva de război Nikki Scott în 2010, după moartea soțului ei, Lee Scott, din Afganistan; cu un an înainte. Ea a văzut impactul asupra celor doi copii mici ai lor și a vrut să îi ajute pe alții aflați în aceeași situație.

Organizația Scotty's, care își propune să sprijine copiii pentru ca aceștia să nu se simtă singuri, a fost aleasă să beneficieze de donații cu ocazia nunții lui Harry și Meghan din 2018. Acesta oferă acces la sprijin pentru copiii aflați în doliu, îndrumare pentru părinți și îngrijitori și asistență pentru educație personală și învățare.

Și oferă cadouri în perioadele dificile ale anului, cum ar fi zilele de naștere, Crăciunul și aniversarea morții unuia dintre părinți — precum și organizarea de activități și evenimente de grup.

Scott a declarat: „Ne place faptul că Prințul Harry nu numai că a înregistrat un mesaj atât de special, dar s-a și îmbrăcat ca Spider-Man.”

Ea a adăugat: „Este incredibil pentru toți cei de la Scotty's să aibă sprijinul continuu al Prințului Harry. El știe cum este să crești fără un părinte și înțelege că există anumite perioade ale anului care pot fi deosebit de dificile. Crăciunul este una dintre aceste perioade.”

„Organizăm această petrecere pentru a le reaminti membrilor noștri că nu sunt singuri, dar și pentru a le facilita membrilor posibilitatea de a cunoaște alte persoane și de a lega prietenii. În plus, oferă părinților / îngrijitorilor posibilitatea de a avea acces la resurse și informații care să îi ajute să sprijine copiii.”

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite