Povestea de viaţă a iubitei lui Mick Jagger: de la copilul adoptat de mormoni la designerul apreciat de marile vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea tragică a fostului designer şi model L’Wren Scott, iubita rockerului Mick Jagger, a scos la iveală povestea de viaţă a unei tinere adoptate de o familie de mormoni, care, avantajată de statura impunătoare şi-a construit o carieră în industria modei. Neclintită în principii şi cu creaţii apreciate de vedete internaţionale, L’Wren a fost copleşită de datorii, însă povestea ei de viaţă este un exemplu de urmat.

„Încă încerc să înţeleg cum iubita mea şi cel mai bun prieten a putut să-şi ia viaţa în acest mod tragic. Am petrecut mulţi ani minunaţi împreună şi ne-am creat o viaţă bună pentru noi. Avea o prezenţă extraordinară, iar talentul ei era admirat, nu în ultimul rând de către mine. Am fost emoţionat de reacţiile celor care au ţinut să îi aducă un omagiu, dar şi de mesajele personale de sprijin pe care le-am primit. Nu o să o uit niciodată, Mick“, a scris solistul trupei Rolling Stones pe contul lui de Facebook, astăzi, despre cea care i-a stat alături timp de 13 ani.

Pe numele real Luann Bambrough, L’Wren Scott şi-a petrecut copilăria în Utah, acolo unde a fost adoptată de o familie de mormoni, Lula şi Ivan. Cuplul a adoptat-o încă de mică, ea alăturându-se rapid lui Randal şi Jan, copiii naturali ai celor doi. Frecvent, L’Wren le mulţumea părinţilor adoptivi pentru că i-au insuflat o mare putere de lucru caracterizată de un principiu ferm de etică.

Curând, tânăra cu par negru precum abanosul a ajuns să fie remarcată în micuţul oraş în care locuia nu doar pentru înălţimea de 191 de centimetri, dar şi pentru pielea albă ca de porţelan. Statura impunătoare la o vârstă atât de fragedă au ajutat-o să-şi paveze calea către succesul ca viitor stilist, model şi designer, scrie „Daily Mail“.

Şansa i-a surâs la doar 17 ani, în 1985, imediat după absolvirea liceului. Frumuşeţea ei nu a trecut neobservată odată cu întâlnirea cu fotograful Bruce Weber. La sfatul lui, fata a evitat să meargă la New York şi şi-a luat un bilet spre Paris. Chiar dacă nu cunoştea limba franceză şi nu avea niciun prieten, adolescenta şi-a folosit toate economiile pentru a păşi pe scena modei europene. Acesta a fost momentul în care şi-a schimbat numele în L’Wren Scott.

Odată Motown cu ieşirea în prim-plan, L’Wren s-a făcut remarcată şi pentru lungimea picioarelor sale, fapt sesizat imediat de designerii cu care a lucrat pentru Channel şi Thierry Mugler. După o scurtă relaţie cu magnatul londonez Andrew Ladsky, în 1994, Scott s-a reinventat şi s-a mutat la Los Angeles pentru a conduce divizia de PR a casei de modă Prada.

Odată ajunsă în Statele Unite ale Americii a început să lucreze în calitate de stilist pentru celebrităţi precum Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Ellen Barkin şi Julianne Moore, în colaborare cu fotograful Herb Ritts. În anul 2000, L’Wren Scott a fost numită stilistul oficial al galei premiilor Oscar. Un an mai târziu, ea a început să se întâlnească cu Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, după ce s-au cunoscut la o şedinţă foto. Unul lângă celălalt formau un cuplu neobişnuit, atât prin diferenţa de înâlţime, cât şi prin diferenţa de ani, ea fiind cu 23 de ani mai tânără decât rockerul. Cu toate acestea, cei doi au fost împreună timp de 13 ani, o perioadă mult mai îndelungată decât căsătoriile lui Mick Jagger cu Bianca Jagger sau cu Jerry Hall.

image

L’Wren Scott, alături de Mick Jagger FOTO Reuters

„ L’Wren este independentă şi nu ar profita de nimeni, indiferent de cât de celebru ar fi. De obicei, ştie ce vrea. Nu mă surprinde deloc că l-a «domesticit» pe Mick. Este o adevărată femeie, eu cred că acesta este motivul pentru care Mick Jagger o place“, declara, în 2003, mama acesteia, Lula. Dar, chiar dacă stătea în compania unui star rock, artista mărturisea că nu este o fană a pieselor Rolling Stones. „Îmi place Motown, blues şi muzica clasică, dar niciodată rock and roll“, spunea L’Wren.

Apreciată de Michelle Obama

În calitate de designer, L’Wren Scott va fi mereu reamintită pentru stilul vestimentar atemporal şi pentru colecţiile de haine versatile. Munca fostului model, despre care se spune că avea în realitate vârsta de 49 de ani, a fost apreciată de celebrităţi de rang înalt are se bucurau că puteau defila pe covorul roşu îmbrăcate în hainele create de ea. Sarah Jessica-Parker, Nicole Kidman şi Penelope Cruz sunt doar o parte din vedetele care au purtat creaţii semnate L’Wren Scott din momentul în care şi-a lansat propria marcă, LS Fashion LTD, în 2006. Christina Hendricks, Reese Witherspoon şi Sandra Bullock sunt, de asemenea, fane ale celebrului designer. Multe dintre ele au ţinut să evidenţieze calitatea hainelor ei, precum şi starea de bine pe care ţinutele o conferă.

image

L’Wren Scott, pe podiumul de modă FOTO Reuters

„L’Wren şi cu mine ne cunoaştem de mulţi ani. Ea ştie ce aspecte să accentueze la imaginea unei femei şi are capacitatea de a te face să te simţi incredibil de sexy şi sofisticată atunci când îmbraci una dintre hainele ei rafinate“, mărturisea, în 2011, Nicole Kidman, pentru publicaţia „The Telegraph“.

Şi nu doar actriţele iubeau hainele ei, ci şi personalităţi de prim rang ale politicii internaţionale. Printre ele, Michelle Obama, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, obişnuia să poarte ţinutele ei. Alături de ea, celebra prezentatoare Oprah Winfrey era o fană declarată a rochiilor ei. Au existat zvonuri că la cea mai aşteptată nuntă a vremii, cea a lui Brad Pitt cu Angelina Jolie, L’Wren Scott ar fi fost cea care a conceput ţinutele de gală ale celor doi.

Problemele financiare, o povară ascunsă

Cu toate că a devenit din ce în ce mai cunoscută, problemele s-au înmulţit şi ele, mai ales cele de ordin financiar. Astfel, L’Wren Scott şi-a anulat prezentarea pe care ar fi trebuit să o susţină la Săptămâna Modei de la Londra, în ianuarie, spunând că materialele i-au sosit prea târziu pentru a finaliza colecţia în timp util. Presa internaţională afirmă că adevăratul motiv al acelei retrageri au reprezentat-o dificultăţile financiare.

Potrivit unor documente contabile publicate în octombrie în Marea Britanie, casa de modă a acesteia avea datorii de 3,5 milioane de lire sterline (5,8 milioane de dolari), iar, la rândul ei, creatoarea de modă avea datorii personale de 4,5 milioane de lire sterline (7,4 milioane de dolari), arată Mediafax. În ciuda acestor dificultăţi, prietenii fostului model spun că a refuzat să fie sprijinită financiar de partenerul ei de viaţă.

„L’Wren Scott avea multe probleme financiare. Nu putea să îşi plătească angajaţii şi furnizorii şi această situaţie dura de foarte multă vreme. Dorea atât de mult ca afacerea ei să aibă succes. Chiar dacă articolele ei erau purtate de o serie de celebrităţi, creaţiile sale nu aveau succes comercial şi nu dispăreau de pe rafturi. Era o povară grea pentru ea, iar ea nu dorea să dea greş. Toată lumea se întreba de ce nu îi cere lui Mick să o ajute. Însă nu a făcut-o. Lucrurile au continuat astfel multă vreme, iar ea şi-a petrecut ultimele luni încercând să îşi plătească datoriile uriaşe. A fost o situaţie tragică, pe care ea a ascuns-o de toată lumea“, spusă o sursă apropiată fostei creatoare de modă, citată de „Daily Mail“.

image

L’Wren Scott FOTO AFP

O posibilă sinucidere

L’Wren Scott a fost găsită moartă, luni, în apartamentul ei din New York, poliţia americană avansând ipoteza unei sinucideri, din moment ce nu au fost găsite indiciile unei crime şi nu a fost descoperit un bilet de adio. Surse din poliţie, citate de ABC News, spun că creatoarea de modă a fost găsită spânzurată. Scott a fost găsită moartă de asistenta ei, la 90 de minute după ce i-a trimis un SMS prin care cerea să vină în apartamentul ei din Manhattan, fără să îi specifice motivul.

Recent, publicaţia „New York Times“ a lansat un articol în care arăta că Mick Jagger şi L’Wren Scott s-ar fi despărţit după mai bine de 13 ani de când aveau o relaţie. Zvonul a fost rapid dezminţit de muzicianul în vârstă de 70 de ani, dar şi de purtătoarea de cuvânt a acestuia, Victoria Scarfone. „Nu există nicio bază reală în acel articol. Este doar o bârfă oribilă şi inexactă şi apare într-o perioadă foarte tragică pentru Mick“, a spus ea.

Turneul Rolling Stones din Australia, sub semnul întrebării

„Complet şocat şi devastat“ de vestea morţii partenerei sale de viaţă, Mick Jagger, alături de colegii de trupă, a hotărât să anuleze primul concert din turneul susţinut, în prezent, în Australia şi Noua Zeelandă. Trupa britanică ar fi trebuit să susţină un concert în oraşul australian Perth, miercuri seară, însă, potrivit unor surse, Mick Jagger a plecat imediat spre New York, odată cu aflarea veştii. „Nu avem alte informaţii pentru moment. Posesorii biletelor trebuie să le păstreze până la noi dispoziţii“, a declarat organizatorul turneului, Frontier Touring, într-un comunicat, citat de Mediafax.

În acest moment, speculaţiile privind anularea întregului turneu par să prindă contur, scrie „The Independent“, deşi trupa sosise luni la Perth, pe coasta occidentală a Australiei, la bordul unui avion privat, cu două zile înainte de acest concert, la care toate biletele fuseseră vândute. Acest turneu din Australia şi Noua Zeelandă este programat să se încheie pe 5 aprilie. După Perth, grupul urmează să cânte la Adelaide, într-un concert programat sâmbătă, în aer liber.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite