Olivia Steer, acuzată de antisemitism după ce a „întrebat“ pe Facebook dacă „evreii gazaţi la Auschwitz aveau comorbidităţi“

0
0
Olivia Steer este una dintre cele mai vehemente antivacciniste din România Foto: Facebook
Olivia Steer este una dintre cele mai vehemente antivacciniste din România Foto: Facebook

Olivia Steer, cunoscută pentru declaraţiile sale anti-vacciniste a fost acuzată de antisemitism de Institutul Wiesel, după ce a postat pe Facebook întrebarea „Evreii gazaţi la Auschwitz aveau comorbidităţi?”.

„De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas”, a scris, marţi Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel, care a menţionat în postare şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Olivia Steer este una dintre cele mai vehemente antivacciniste din România. În aprilie ea îndemna oamenii să se prezinte la un protest  organizat împotriva restricţiilor luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi afirma că pacienţii infectaţi cu COVID-19 mor „sufocaţi şi însetaţi”, ucişi de „protocoalele criminale ale OMS” şi cu „complicitatea criminală a eroilor din linia întîi”.

Iar Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, a catalogat atunci declaraţiile Oliviei Steer, drept poveşti şi conspiraţii, „o fabulaţie, un delir”.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri