Oana Roman, despre ținuta lui Carmen Iohannis în Abu Dhabi: „Geantă de mii de euro și clemă de plastic”

0
Publicat:

Oana Roman a ținut să facă câteva comentarii pe contul său de Instagram despre ținuta pe care Prima Doamnă a României a purtat-o în vizita oficială din Abu Dhabi.

Oana Roman
Oana Roman a criticat ținuta purtată de Prima Doamnă a României la Abu Dhabi. Foto: Arhivă

Carmen Iohannis a ales să poarte în vizita oficială din Abu Dhabi, care a avut loc recent, o rochie albă la care a accesorizat o geantă în valoare de 10.000 de euro. Oana Roman a remarcat faptul că soția președintelui Klaus Iohannis „era necoafată și avea în păr o clemă de plastic”. 

Dacă ești într-o funcție publică, protocolul și eticheta trebuie respectate, fie că îți convine sau nu. Te supui regulilor. Pentru că funcția aia te obligă la chestia asta și, din păcate, știți că eu n-am făcut politică în viața mea, dar, din păcate, în România, de exemplu, soția actualului președinte, eu consider că face un afront înfiorător protocolului și etichetei în majoritatea vizitelor oficiale pe care le face. Și mi-a sărit în ochi, mai mult decât orice, vizita la Dubai, la Abu Dhabi, unde era necoafată și avea în păr o clemă de plastic, ceea ce este total împotriva protocolului. 

Carmen și Klaus Iohannis în Abu Dhabi FOTO presidency.ro
Carmen și Klaus Iohannis în Abu Dhabi FOTO presidency.ro

Nu te duci la o primire oficială necoafată, când ești soția unui președinte. Nu-ți pui un clește de plastic, când noi ni-l punem atunci când mergem să spălăm vase sau să măturăm pe jos, doar acolo îți pui moțul ăla în cap, mai ales când te duci în Emiratele Arabe, unde oamenii ăia au o eleganță și o prezență incredibilă. Tu îți pui geantă de zece mii de euro și în cap o clemă de plastic, mi s-a părut foarte urât”, a afirmat pe contul său de Instagram Oana Roman. 

 „Mama crescuse în ambasade și știa protocol și etichete la greu”

Oana Roman a ținut să amintească faptul că mama sa, Mioara Roman, ținea seamă de protocol și de etichete

Președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă a României în Abu Dhabi.
Președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă a României în Abu Dhabi. Foto presidency.ro

Bunicul meu a fost ambasador 30 de ani, tatăl meu a fost prim-ministru, președinte al Senatului, ministru de Externe, mama a fost fată de ambasador și soție de prim-ministru, președinte al Senatului și al ministrului de Externe. 

Deși mama crescuse în ambasade și știa protocol și etichete la greu, când ea și tata ar fi trebuit să plece într-o vizită oficială, deși ea știa protocolul, tot se documenta, tot cerea informații, astfel încât să fie sigură că va respecta protocolul țării respective sau persoanei cu care se va întâlni, ca să nu se facă de râs atât ea, cât și țara pe care o reprezenta, în acea vizită, lucru care în momentul acesta în România nu se întâmplă, la nivel de președinte”, a mai adăugat Oana Roman. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite