Morgan Freeman: „Termenul afro-american este insultător. Africa nu este o țară, este un continent“

0
Publicat:

Actorul american Morgan Freeman a declarat într-un interviu pentru Sunday Times că se simte insultat de Luna Istoriei Negre și de termenul „afro-american“

Morgan Freeman
Morgan Freeman

Actorul și regizorul de film Morgan Freeman, câștigător al Premiului Oscar, care la 1 iunie împlinește 86 de ani, a dezvăluit că două lucruri nu-i plac: Luna istoriei negre, pe care o consideră a fi o insultă și termenul „afro-american“.

„Nu subscriu la acest titlu. Oamenii de culoare au avut diferite titluri până la cuvântul cu "n" și nu știu cum de aceste lucruri au o asemenea priză, dar toată lumea folosește expresia «afro-american». Ce înseamnă cu adevărat? Majoritatea oamenilor de culoare din această parte a lumii sunt corcituri. Și spuneți Africa ca și cum ar fi o țară, când este un continent, ca Europa."

Când reporterul de la The Sunday Times l-a evocat pe Denzel Washington, care a spus odată: "Sunt foarte mândru că sunt negru, dar negru nu este tot ce sunt", Freeman a adăugat: "Da, exact. Sunt total de acord. Nu mă poți defini în acest fel".

Citatele lui Freeman amintesc de cele recente făcute de Idris Elba, care a agitat rețelele de socializare în luna februarie după ce a dezvăluit că nu se referă la el însuși ca "actor de culoare", deoarece acest lucru îi impune limitări în carieră. "Ca oameni, suntem obsedați de rasă", a declarat Elba pentru Esquire U.K. "Și această obsesie poate într-adevăr să împiedice aspirațiile oamenilor. Rasismul este foarte real. Dar, din punctul meu de vedere, este atât de puternic pe cât îi permiți să fie".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite