Ministrul Culturii deplânge moartea Ionelei Prodan: „Când o ciocârlie se opreşte din cântat, tăcerea care urmează are întotdeauna un aer nefiresc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Ivaşcu şi-a exprimat regretul legat de moartea Ionelei Prodan FOTO Inquam Photos/George Călin
George Ivaşcu şi-a exprimat regretul legat de moartea Ionelei Prodan FOTO Inquam Photos/George Călin

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a transmis un sensibil mesaj de condoleanţe în urma pierderii cântăreţei de muzică populară Ionela Prodan, exprimându-şi recunoştinţa pentru ceea ce a lăsat în urmă artista.

„Din nefericire, încă o artistă desăvârşită a acestui popor a părăsit marea scenă a lumii materiale. Aş îndrăzni să spun că atunci când o ciocârlie se opreşte din cântat, tăcerea care urmează are întotdeauna un aer nefiresc. Dar ciocârlia este pasăre: îi este dat să cânte, să încânte, dar se poate şi ridica sus, la cer. Acum, sufletul românesc a adăugat încă o voce de aur în corul îngerilor. Ne înclinăm cu un adânc sentiment de recunoştinţă pentru tot ce a lăsat în urma domniei sale. Condoleanţe familiei şi Dumnezeu să o odihnească în pace! Rămas bun, Ionela Prodan!“, a scris Ivaşcu în mesajul postat marţi pe site-ul MCIN, potrivit Agerpes.

Interpreta de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, la ora 21:00, din cauza unui stop cardiorespirator iresuscitabil, precizează Spitalul Elias, unde aceasta era internată de o lună ca urmare a „acutizării unor afecţiuni cronice“. Înmormântarea va avea loc joi, 19 aprilie, la cimitirul Bellu din Bucureşti.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite