Eurovision 2023. Dan Negru acuză Televiziunea Publică: „Toți știm că TVR e goarna guvernului, a puterii politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatorul TV a criticat organizatorul național pentru ratarea calificării în marea finală a competiției muzicale, dar și pentru atitudinea abordată.

Dan Negru a fost prezentator al unor preselecții Eurovision România FOTO Arhivă
Dan Negru a fost prezentator al unor preselecții Eurovision România FOTO Arhivă

România, reprezentată de Theodor Adrei, cu melodia „D.G.T. (Off and On)“, nu a reușit să se califice în finala Eurovision Song Contest 2023. Țara noastră a concurat în cea de-a doua semifinală a ediției din acest an, alături de alte 15 state. Cele 10 finaliste, desemnate în urma votului telespectatorilor, sunt: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia. Țara noastră, cotată de la bun început cu șanse foarte mici în acest an, a ratat calificarea în finală.

Dan Negru, care a criticat și anul trecut abordarea Televiziunii Publice (organizatorul Selecției Naționale), comentat într-o postare pe pagina sa de Facebook prestația României la Eurovision 2023.

Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision și asta mă face să mă mai uit la concurs. Anul trecut Moldova a dus în prime-time TV european, la Eurovision, o melodie unionistă, «Trenulețul Chișinău-București», cântată în română. Noi am țopăit în limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot în limba română. Noi am țopăit cu un titlu englezesc de melodie cântată, în mare parte, în limba engleză.

Moldova e în finală! Noi țopăim spre casă. Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali, ca să devină intersanți, exgerează.

Dar mi-e rușine că, în al doilea an consecutiv, refuzăm mâna întinsă a Moldovei. Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic în muzică.

Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind în engleză și îmbrăcați fistichiu. Toți știm că TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Înseamnă că mesajul puterii politice românești, dat prin TVR la Eurovision, e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie! Să spunem «pas»! Ăsta e mesajul României! Nu poți să sari o prăpastie țopăind! Trebuie să ai curajul să faci un pas mare!“, a scris Dan Negru.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite