Mihai Bobonete, actor: „Urăsc să alerg ca nebunul prin supermarket în weekend“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Bobonete
Mihai Bobonete

La sfârşit de săptămână, Mihai Bobonete este soţ şi tată ziua, când face cumpărături şi merge la Zoo, iar seara, îşi pune hainele de stand-up comedy şi fuge la Café Deko ca să spună glume.

Cine nu-l ştie pe Mihai Bobonete după nume, sigur îl cunoaşte după poreclă. Actor de stand-up comedy de aproape zece ani, Bobo s-a făcut cunoscut la TV sub pseudonimul de „Văru' de la Giurgeni", când a apărut la „Neatza cu Răzvan şi Dani". Acum face parte din echipa „Serviciului Român de Comedie", de la Pro TV. Deşi cariera l-a dus încet-încet către lumina reflectoarelor, Bobo are de fapt o viaţă obişnuită. În weekend se enervează când trebuie să alerge ca un nebun printre rafturile supermarketurilor ca să facă cumpărături, dar uită repede totul după ce pune câteva bilete „la inspiraţie" la pariuri sportive.

„Weekend Adevărul": Cum arată un weekend pentru tine?

Mihai Bobonete:
Arată ca la toată lumea, cu excepţia faptului că seara am spectacole la Café Deko. Ziua merg împreună cu soţia şi copilul în parc sau la Zoo, iar seara mă retrag la muncă şi ajung exact înainte de somnul de seară şi sfârşitul cursei lui „Fulger McQueen" (desene animate - n.r.), pentru că pe asta adormim împreună de o lună încoace. De asemenea, mai sunt sfârşituri de săptămână când îmi iau liber şi mergem la Giurgeni la părinţi.

Ai vreun tabiet la care n-ai renunţa niciodată în weekend?

Păi am. De ceva vreme, sâmbăta joc fotbal şi mi-e foarte greu când ratez porţia asta de sport. Nu ştiu dacă se cheamă tabiet, dar în weekenduri se joacă o grămadă de meciuri prin toate ligile, aşa că pun la pariuri sportive câteva bilete, la inspiraţie.

De obicei, sâmbătă seara eşti în Café Deko şi faci stand-up. Ţi s-a întâmplat vreodată să vrei să stai pur şi simplu acasă şi să leneveşti în loc să munceşti?

O dată? De multe ori se întâmplă să n-ai energia necesară unui spectacol bun sau să zicem că te simţi bine acasă, în sânul familiei, şi nu-ţi arde să ieşi pe uşă. Dar când mă gândesc că tot ce am se datorează publicului şi când ştiu că o sală plină mă aşteaptă, îmi motivez fiecare atom şi mă urnesc la muncă.

Cât timp din zi îţi ocupă stand-up-ul?

În ultima vreme nu prea mi-a ocupat cine ştie ce timp, pentru că era deja antamat, aşa că că stand-up-ul s-a mulţumit cu ce a mai găsit liber. Înainte, trebuia să-mi fac ceva timp pentru scris glume noi, dar acum, având un schelet solid al textului, nu-mi rămâne decât să fiu proaspăt şi să improvizez în funcţie de evenimente sau de implicarea publicului în monologul meu.



Povesteşte-mi despre o seară de stand-up nu tocmai reuşită...


Seri nereuşite au cei care nu se pricep la treaba asta sau cei care o fac pe brânci. Eu n-am avut parte de aşa ceva, pentru că, de obicei, dau totul ca să iasă bine. Iar atunci când nu mă simt în stare, nu urc pe scenă, pentru că nu suport „aşa-şi-aşa-ul". În stand-up comedy ori eşti bun, ori eşti vai de mama ta. Şi credeţi-mă că sunt foarte puţini buni... iar ceilalţi sunt cei răspunzători de seri nereuşite întâmplate în gherete de 20-30 de scaune şi alea jumătate goale.

Eşti căsătorit şi ai un băieţel. Cât timp aloci familiei în weekend?

Da, sunt căsătorit, iar rezultatul acestui mariaj este Octavian, care face 2 ani şi multe ghiduşii, iar timpul este alocat aşa cum se poate el aloca mai bine.

Ce îţi place să faci cel mai mult când eşti cu băieţelul tău?

Să ne plimbăm pe stradă fără cărucior şi să mângâiem siglele maşinilor parcate pe trotuar, să ne muşcăm unul pe celălalt până se supără unul dintre noi, să o speriem pe mami, să desenăm, să ne enervăm pe plastilină că este moale şi ciudată, să ne uităm la desene animate sau la circ, să ne jucăm pe smartphone-ul meu că, deh, el nu are, şi multe altele...

Cât de greu este să te împarţi între muncă şi viaţă personală, când vine vorba de timp liber, vacanţe?

Puţin mai greu acum, din cauza volumului mare de muncă, dar când e vorba de vacanţă se plănuieşte şi se execută conform planului, altfel e război!

info



Ce urăşti să faci cel mai mult în weekend?

Să merg la cumpărăturile pentru o săptămână, adică să mă duc în supermarket şi să alerg printre rafturi ca nebunul printre alţi nebuni care fac asta în weekend, plus că nu-mi place să cumpăr apă plată la bax, îmi rupe mâna!

Cum te relaxezi?

Fotbal, poker, FIFA şi somn.

Cum arată un weekend pe care l-ai numi perfect?

În Spania, la Javea, la malul mării împreună cu familia, jucându-ne cu picioarele în nisip, mâncând un peşte bun seara. După ce adoarme micul prinţ, îmi place să beau împreună cu soţia un pahar de Faustino, stând ca mafaldele pe baldachinul lăsat la întâmplare sub cerul liber şi plin de stele.

Ce faci de Sărbători?

De Revelion mergem la Sinaia împreună cu alţi prieteni şi copiii lor, iar de Crăciun mă duc la părinţi, la Giurgeni, că a luat tata un porc de 110 kilograme, numai bun de tăiat. Mama de-abia aşteaptă să „întemeieze" nişte cârnaţi olteneşti, ca să-i stingem cu ultimele murături puse de bunica mea, care a plecat anul acesta destul de brusc, fără să ne luăm rămas-bun. Sper să fie şi ceva zăpadă, pentru că am de gând să iau câteva trânte cu ăsta mic prin nămeţi şi să ne dăm cu sania la dig, aşa cum făceam când eram eu mic.

Îţi e dor de „Văru' de la Giurgeni"?

Nu mi-e dor, dar îi mulţumesc pentru că a existat, atât lui, cât şi lui Răzvan şi Dani.

"De Crăciun mă duc la părinţi, la Giurgeni, că a luat tata un porc de 110 kilograme, numai bun de tăiat.''

" În stand-up comedy ori eşti bun, ori eşti vai de mama ta.  Şi credeţi-mă că sunt foarte puţini buni..."

" Când sunt cu băieţelul meu, cel mai mult îmi place să mângâiem siglele maşinilor parcate pe trotuar."

„E greu să lucrezi între atâtea fete frumoase şi tu să fii căsătorit"

Pe lângă stand-up comedy, mai eşti implicat şi în proiectul „Serviciul Român de Comedie". Cum decurge munca la „SRC"?

Sunt foarte încântat de colaborarea mea cu echipa „SRC-ului" şi sunt bucuros că lucrez alături de Toni Grecu, un om de la care toţi am avea câteva ceva de învăţat pentru că este un om frumos din toate punctele de vedere. Iar specia asta este pe cale de dispariţie de ceva vreme. Pe lângă Toni, vreau să vă spun că ceilalţi colegi ai mei sunt tineri, plini de viaţă şi de talent şi cred că asta se vede la televizor sau în graficele de rating. Jojo a câştigat „Dansez pentru tine", Monica este cu gluma la ea tot timpul, Alexandra, Lia, Ramona, Betty, Aniela şi Andreea completează gaşca de sex frumos şi să ştiţi că e greu să lucrezi cu între atâtea fete frumoase şi tu să fii căsătorit. Dar faptul că am acasă o soţie foarte frumoasă mă ajută să rezist şi să trec peste tentaţii şi ispite. Despre băieţi, numai de bine. Eu cred că sunt cel mai puţin talentat dintre ei şi mă lupt să-i ajung din spate pe turnantă. Faptul că am fost acceptat în echipă mă face să cred că anturajul e potrivit pentru succes şi o să mă ţin de treabă.

Vă petreceţi timpul şi în afara serviciului împreună?

Momentan n-am avut prea mult timp încât să ne permitem şi trufandaua de a mai ieşi împreună şi prin oraş, dar cred că o să dau startul odată cu ziua copilului meu, pe 12 ianuarie 2012, când sigur le voi invita pe toate mămicile cu toţi copiii „SRC-ului" să începem o prietenie de o viaţă!

Ce înseamnă pentru tine proiectul acesta nou?

O nouă şansă şi o continuare.

Una din două

- Film sau meci? Film.
- Bere sau vin? Vin.
- Stand-up sau televi­ziune? Stand-up.
- Familie sau carieră?Bravo, mă!
- Monica Anghel sau  Toni Grecu? Toni.
- Pro TV sau Antena 1? Pro TV.
- Mâncarea gătită sau fast-food? Gătită.
- Vama veche sau Mamaia? Vama.

CV            

- De la stand-up comedy la TV
- Numele:  Mihai Bobonete
- Data şi locul naşterii: 14 iunie 1980, Craiova
- Starea civilă: Căsătorit, un copil
- Studiile şi cariera:
- A fost student la Electrotehnică şi apoi la Actorie, la Universitatea „Spiru Haret", dar a renunţat la amândouă
- În 2003 s-a apucat de stand-up comedy
- Începând cu anul 2006 a apărut în mai multe filme marca Pro TV, printre care „Vine Poliţia", „Made in Romania" şi „Ţaca-Paca"
- În ianuarie 2011 apare la „Neatza cu Răzvan şi Dani", sub pseudonimul de „Văru' de la Giurgeni"
- După un sezon de matinal, pleacă la Pro TV, fiind cooptat la Serviciul Român de Comedie de către Toni Grecu
- În fiecare vineri şi sâmbătă se află pe scena Café Deko, unde face stand-up comedy

info
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite