Michael Jackson a fost omorât: raportul medico-legal

0
0
Murray s fost pus sub acuzare pentru moartea lui Michael Jackson
Murray s fost pus sub acuzare pentru moartea lui Michael Jackson

Raportul autopsiei lui Michael Jackson a fost dat publicităţii de medicul legist, iar concluzia este că a fost omor, potrivit CNN.

Un raport de 51 de pagini în cazul morţii vedetei pop (PDF) concluzionează că Michael Jackson a murit din cauza unei "intoxicări acute cu propofol" - anestezic foarte puternic. Conrad Murray, doctorul vedetei acuzat în acest caz le-a spus instigatorilor că i-a administrat propofol lui Michael pentru a-l ajuta să adoarmă.

Un consultant anesteziolog angajat de către medicul legist pentru a analiza probele prelevate a spus că "nu se foloseşte în cazul insomniei, din câte ştiu eu".

"Singurele menţiuni de utilizare casnică a propofolului este în cazurile de abuz fatal (primul caz raportat în 1992), sinucidere, crimă sau accident", a scrie doctorul Selma Calmes în raport.

Murray, care a fost lângă Michael Jackson în momentul morţii acestuia, este acuzat de crimă prin imprudenţă prin acţionarea "fără intenţii criminale", dar "fără măsuri de precauţie".

Michael Jackson, care l-a angajat pe Murray în momentul în care a hotărât să ţină o serie de concerte la Londra, l-a chemat pe doctor la reşedinţa sa în jurul orei unu noaptea. Acesta i-a spus doctorului că este deshidrat şi că nu poate să doarmă.

Potrivit unui raport al poliţiei, doctorul a declarat că i-a administrat vedetei trei medicamente anti-anxietate pentru a-l ajuta să adoarmă în acea dimineaţă.

Murray a declarat că îl trata pe Michael de insomnie de şase săptămâni. Acesta i-a dat lui Jackson 50 de miligrame de propofol diluat combinat cu un anestezic local, lidocaină în fiecare noapte intravenos.

Doctorul a mai declarat poliţiştilor că se temea că Michael devine dependent şi că încerca să îl determine să renunţe. Acesta a mai spus că a pus în cocktailul de medicamente alte substanţe care l-au ajutat să doarmă.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite