Meryl Streep reacţionează după ce a fost numită ipocrită de Rose McGowan, actriţa violată de Harvey Weinstein: „Mă doare să fiu criticată de ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meryl Streep răspunde acuzaţiilor lansate de Rose McGowan FOTO Getty Images
Meryl Streep răspunde acuzaţiilor lansate de Rose McGowan FOTO Getty Images

Meryl Streep a răspuns atacurilor lansate de Rose McGowan, una dintre actriţele care l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de viol şi care a numit-o ipocrită atât pe ea, cât şi pe alte vedete din industrie pentru intenţia de a purta ţinute negre la gala Globurile de Aur, în semn de protest faţă de inegalitatea de gen şi abuzurile sexuale de la Hollywood.

Rose McGowan (44 de ani) le-a sugerat în mod sarcastic actriţelor, printre care şi Meryl Streep (65 de ani), să poarte rochii semnate de designerul Georgina Chapman, fosta soţie a producătorului Harvey Weinstein, printr-o postare pe Twitter, care a fost ştearsă ulterior, iar actriţa şi-a cerut scuze pentru comentariul făcut în legătură cu acest lucru. 

Meryl Streep a rspuns, în schimb, mesajului critic la adresa ei şi susţine în continuare că nu a ştiut despre abuzurile lui Weinstein, scrie People.

„Mă doare să fiu criticată de Rose McGowan, dar vreau să-i spun că nu ştiam despre crimele lui Weinstein, nici în anii '90 când a violat-o sau în deceniile următoare, când el a continuat să hărţuiască şi alte persoane“, a declarat Streep.

Actriţa americană Rose McGowan le-a transmis colegelor sale de breaslă, cu câteva zile în urmă, că tăcerea lor este problema şi că le detestă ipocrizia.

„Actriţe, precum Meryl Streep, care au lucrat fericite cu monstrul-porc, vor purta ţinute negre la gala Globurile de Aur, într-un protest tăcut. Tăcerea voastră este problema. Sunteţi dispuse să acceptaţi un premiu fals şi să nu generaţi schimbarea. Vă detest ipocrizia. Poate că ar trebui să îmbrăcaţi toate ţinute create de Marchesa (casa de modă fondată de Georgina Chapman, fosta soţie a producătorului Harvey Weinstein, n.r.)“, scria Rose McGowan pe Twitter.

image

Rose McGowan FOTO Getty Images


Mai mult, Streep a simţit nevoia să clarifice şi care a fost relaţia ei cu producătorul american, menţionând că nu a avut nicio întâlnire privată cu acesta.

„Nu am tăcut în mod deliberat. Nu am ştiut. Nu aprob în mod tacit violul. Nu ştiu. Nu-mi place ca femeile tinere să fie agresate. Nu ştiam că se întâmplă asta. Nu ştiu unde trăieşte Harvey, nici nu a fost vreodată la mine acasă. Nu am fost niciodată invitată în camera lui de hotel. Am fost la biroul său o dată, pentru o întâlnire cu Wes Craven pentru a discuta despre filmul «Muzica inimii» din 1998. Harvey Weinstein a distribuit filme pe care le-am făcut cu alte persoane. Harvey Weinstein nu era un regizor. El a fost adesea un producător şi în primul rând un distribuitor de filme realizate de alte persoane - unele dintre ele foarte bune, altele mai puţin. Dar nu fiecare actor, actriţă şi regizor care au făcut filme pe care Weinstein le-a distribuit ştiau că a abuzat de femei sau că a violat-o pe Rose în anii '90, pe alte femei înainte şi pe altele după aceea, până nu ne-au spus ele acest lucru. Nu am ştiut că tăcerea femeilor a fost cumpărată de el şi de complicii lui“, a explicat actriţa.

Meryl Streep a subliniat încă o dată faptul că nu ştia despre abuzurile comise de Weinstein şi că le susţine pe toate femeile care au avut curajul să demaşte aceste fapte impardonabile.

„Weinstein nu a dorit ca noi să ştim acest lucru, pentru că asocierea noastră cu el i-a adus credibilitatea, capacitatea de a atrage tinerele, actriţele aspirante în împrejurări în care ar fi putut fi astfel rănite. Avea nevoie de mine mult mai mult decât aveam eu nevoie de el şi s-a asigurat că nu ştiam nimic. Se pare că a angajat agenţi Mossad pentru a proteja aceste informaţii. Rose şi victimele acestor bărbaţi puternici, banali şi nemiloşi se confruntă cu un adversar pentru care câştigul, cu orice preţ, este singurul rezultat acceptabil. De aceea, un fond pentru apărarea juridică a victimelor este în prezent în curs de colectare, la care vor contribui sute de oameni buni din industrie, pentru a demasca aceşti nenorociţi şi a ajuta victimele să lupte împotriva acestui flagel“, a mai declarat Streep. 

image

Meryl Streep alături de Harvey Weinstein FOTO Getty Images

    

Vedeta americană mai susţine şi faptul că imediat ce a citit acuzaţiile făcute de Rose McGowan, i-a trimis numărul ei de telefon pentru a putea lua legătura cu ea şi pentru a-şi exprima regretul pentru neînţelegerile semnalate. 

„Rose şi-a asumat şi difuzat ceva neadevărat despre mine şi am vrut să-i spun adevărul. Prin prietenii mei care o cunosc, i-am trimis numărul meu de telefon de acasă, în momentul în care am citit ştirile.

Am aşteptat ieri toată ziua şi în această dimineaţă lângă telefon, sperând să-mi exprim atât respectul profund faţă de ea, cât şi apreciera pentru curajul celorlalţi în expunerea monştrilor dintre noi şi simpatia mea faţă de durerea continuă pe care o suferă. Nimeni nu poate retracta ceea ce oameni influenţi precum Bill O'Reilly, Roger Ailes şi Harvey Weinstein le-au făcut acelor femei fizic şi profesional. Am sperat că mă va suna. Nu a făcut-o, dar sper că va citi acest mesaj“, a concluzionat Meryl Streep. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite