Lupta pentru fiica lui Tom Cruise: Katie Holmes vs Biserica Scientologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Katie Holmes a împărțit zâmbete largi și a avut o mină relaxată la prima apariție în public după anunțul divorțului de Tom Cruise. Însă greul abia acum începe, căci se anunță o luptă dură pentru custodia micuței Suri Cruise, fiica celor doi actori. Katie nu e interesată de averea actorului, ci vrea doar să-și țină fiica departe de scientologi.

Katie Holmes, care a solicitat custodia unică asupra fiicei sale în vârstă de şase ani, susţine în documentele oficiale de divorț că a locuit alături de Tom Cruise la New York „cel puţin doi ani“, deşi reşedinţa principală a familiei se află în Beverly Hills (Los Angeles), potrivit Mediafax.


Prin această declaraţie, actriţa americană în vârstă de 33 de ani încearcă să-i convingă pe judecători că, în ultimii doi ani, a avut reşedinţa la New York, pentru ca procesul să fie judecat în jurisdicţia statului New York, a cărui legislaţie are tendinţa de a acorda mamelor custodia principală a copiilor lor, evitând custodia comună.


Potrivit unor surse, Tom Cruise, în vârstă de 50 de ani, intenţionează să combată în justiţie afirmaţiile lui Katie Holmes, pentru a face ca procesul să se desfăşoare în California, unde autorităţile sunt mult mai dispuse să acorde custodie comună asupra copiilor.


Katie va obține doar „mărunțiș“ din averea lui Cruise


Pe Katie nu o interesează averea lui Tom Cruise și vrea doar să-și salveze fetița de ceea ce ea consideră a fi amenințarea scientologică. Cu toate că presa internațională scria imediat după anunțul divorțului că actrița va pleca din acest mariaj cu o sumă importantă, au apărut noi informații depre contractul prenupțial, care arată c lucrurile se situează la polul opus. „Contractul este foarte bine făcut, îi este favorabil lui Tom Cruise, Katie Holmes va obține doar niște «mărunțiș». Însă banii nu sunt importanți, câștigă și ea destul“, a declarat pentru TMZ o sursă apropiată actriței.


Teama că fiica ei va intra de mică în rândurile Bisericii Scientologice a determinat-o pe Katie Holmes să introducă divorțul. Iar potrivit presei internaționale, actrița are toate motivele să se teamă.


Suri, „sacrificată“ de tatăl ei


În căsnicia lui Katie Holmes, la fel ca în cea a Prințesei Diana, au fost întodeauna trei persoane: actrița, soțul ei, Tom Cruise și liderul Bisericii Scientologice, David Miscavige, notează thesun.co.uk. Starul hollywoodian și capul scientologilor sunt de nedespărțit, iar mariajul lui Katie Holmes a fost sortit eșecului de la bun început. În ultimii ani, pentru orice decizie importantă din viața sa Tom Cruise se consulta cu David Miscavige și chiar era pe punctul de a-și sacrifica fetița, înscriind-o în Sea Organisation, o grupare extremistă din cadrul Bisericii Scientologice.
Perspectiva de a o trimite pe Suri la Sea Organisation, ori Sea Org, după cum mai este denumită, a fost picătura care a umplut paharul în căsnicia lui celor două staruri, potrivit dailymail.co.uk.


Membrilor acestei organizații li se interzice să aibă copii, sunt plătiţi cu 50 de dolari pe lună şi pot fi pedepsiţi doar pentru că au privit pe cineva într-un mod necorespunzător. Pedeapsa constă într-o perioadă de izolare în ,,Groapă“ (două remorci izolate).În trecut, agenţii FBI au investigat această organizație în legătură cu traficul de persoane. Gruparea este similară sectelor religioase şi are aproximativ 6.000 membri. În ultimii ani, foşti membri, printre care şi câştigătorul premiului Oscar, Paul Haggis, au discutat despre regimul dur din interiorul organizaţiei.


Membrii sunt obligați să depună un „jurământ de un milion de ani“, care ,,simbolizează eternul ataşament faţă de religia scientologică“, iar la acest ritual sunt obligați să participe chiar și copii de 10 ani. Haggis a asociat acest aspect cu modul în care sunt tratați copiii „sclavi“ din Haiti. Cei care încearcă să evadeze primesc o amendă, iar la recomandările scientologilor vârstnici, membrii Sea Org au dreptul de a aplica pedepse, printre care privarea de somn și interdicţia de a vorbi cu ceilalţi recruți. Pedepsele pot include lucru manual sau purtarea hainelor negre ca un stigmat, aspecte ce pot continua pentru ani.


Tom Cruise a fost recrutat în Biserica Scientologică de către Mimi Rogers, prima sa soție. Cultul fost întemeiat în 1954, de scriitorul de literatura SF L. Ron Hubbard, care susținea că fiecare om este „un tetan“, un urmaș al unei civilizații extraterestre. Biserica Scientologică a atras personalități marcante în rândurile sale - John Travolta, Lisa Marie Presley –iar despre Tom Cruise presa internațională a scris că este numărul 2 în ierarhia cultului, după David Miscavige.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite