Kevin Spacey, ovaționat în picioare la o conferință la Universitatea Oxford unde a vorbit despre „cancel culture”

0
Publicat:

Într-o apariție publică surprinzătoare, Kevin Spacey, dublul câștigător al premiului Oscar, recent achitat de acuzații de agresiune sexuală în Marea Britanie, a fost ovaționat în picioare la Universitatea Oxford. Aplauzele publicului au venit după discursul în care actorul a vorbit despre „cancel culture”, fenomen care aproape că i-a distrus cariera. 

Spacey și-a pierdut rolul din ”House of Cards” din cauza procesului. FOTO Getty Images
Spacey și-a pierdut rolul din ”House of Cards” din cauza procesului. FOTO Getty Images

Spacey, în vârstă de 64 de ani, a rămas în mare parte departe de ochii publicului de când procesul său s-a încheiat în iulie. Acum, el a prezentat în fața publicului de la Oxford o scenă captivantă de cinci minute din „Timon din Atena” de William Shakespeare.

Piesa, scrisă la începutul anilor 1600, aprofundează teme legate de bogăție, lăcomie și trădare - oglindind discuțiile contemporane legate de cultura de anulare („cancel culture”), scrie Yahoo News.

Actorul a fost prezentat de Douglas Murray, un jurnalist, scriitor și susținător al libertății de exprimare, care l-a salutat pe Spacey ca fiind „unul dintre marii actori ai generației sale”. Murray, editor asociat al revistei conservatoare „The Spectator”, și-a exprimat mândria pentru prietenia lor.

Deși Spacey nu a oferit un context explicit pentru selectarea acestui extras particular din opera lui Shakespeare, observatorii au remarcat potențiale paralele între temele piesei și propriile sale experiențe. După ce s-a confruntat cu acuzații de agresiune sexuală în 2017, Spacey s-a confruntat cu respingerea din partea Hollywood-ului și a lumii culturale, similar cu soarta lui Timon, protagonistul piesei.

Spectacolul lui Spacey a avut loc în timpul unei conferințe dedicate regretatului filosof Sir Roger Scruton. Scruton s-a confruntat cu controverse în 2019, când un jurnalist britanic a postat pe Twitter un citat trunchiat dintr-unul dintre interviurile sale, ceea ce a dus la demiterea sa din funcția de consilier guvernamental. Ulterior, el a fost repus în funcție după ce a fost publicată transcrierea integrală.

Revenirea lui Spacey în lumina reflectoarelor a avut loc la doar câteva zile după ce cinematograful Prințul Charles din Londra și-a anulat planurile de a găzdui premiera mondială a celui mai recent film al său, „Control”, invocând îngrijorări legate de asocierea sa cu procesul judiciar.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite