Julia Roberts a clarificat, după 20 de ani, gestul de a apărea neepilată la subraţ pe covorul roşu: „Nu a fost o declaraţie feministă“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julia Roberts FOTO Getty Images
Julia Roberts FOTO Getty Images

Actriţa Julia Roberts (51 de ani) a vorbit despre momentul de pe covorul roşu, de la premiera filmului „Notting Hill“, din 1999, când a fost surprinsă de fotografi într-o ipostază stânjenitoare: a apărut neepilată la subraţ şi a stârnit numeroase reacţii, mulţi catalogând gestul drept unul deliberat, „o revoltă feministă“.

Momentul în care, în urmă cu 19 ani, Julia Roberts a fost surprinsă neepilată la subraţ, la premiera Notting Hill, pe covorul roşu, a fost interpretat drept o declaraţie feministă şi a dat naştere a numeroase zvonuri şi dezbateri în presa internaţională de atunci. 

Într-un interviu recent pentru Busy Tonight însă actriţa a explicat că totul a fost „o gafă vestimentară“, nicidecum un gest feminist, aşa cum a fost  interpretat, potrivit Daily Mail.  

Julia Roberts a purtat atunci o rochie roşie, cu paiete, fără mâneci. 

image

Actriţa, câştigătoare a unui Oscar, a fost urmată de celebrităţi precum Ashley Graham, Miley Cyrus şi  Lady Gaga, care au apărut şi ele ulterior neepilate la evenimente de gală, cu intenţia vădită de a transmite un mesaj politic, în ceea ce a devenit un adevărat trend. 

În orice caz, Julia Roberts admite, la aproape două decenii distanţă de eveniment, că nu a intenţionat să transmită un mesaj legat de standardele de frumuseţe şi îşi aminteşte perfect ce „furori“ a provocat în presa internaţională. 

„Am foarte clar în minte acea imagine din acel moment. Pur şi simplu nu am luat în calcul lungimea mânecii rochiei şi nici faptul că voi face cu mâna publicului şi cum aceste lucruri vor scoate la iveală această chestiune personală despre corpul meu. Aşadar, nu a fost o declaraţie feministă, ci a ţinut mai degrabă de mine, ca fiinţă care trăieşte pe această planetă“.  

Julia Roberts a hotărât să devină actriţă după ce fratele său, Eric Roberts, a cunoscut succesul în industria cinematografică. A debutat în 1988 şi, după doi ani, filmul „Frumuşica/ Pretty Woman“ i-a adus celebritatea. Au urmat comediile romantice „My Best Friend's Wedding“ (1997) şi „Notting Hill“ (1999), însă a refuzat rolul din comedia premiată cu Oscar „Shakespeare in Love“ (1998), jucat ulterior de Gwyneth Paltrow. Julia Roberts a primit la rândul ei un Oscar pentru „Erin Brockovich“ (2000).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite