Jennifer Lawrence renunţă la actorie pentru un an în favoarea activismului. Ce spune actriţa despre scenele nud din cel mai recent film, „Red Sparrow“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jennifer Lawrence s-a alăturat organizaţiei civice Represent.Us, pentru a încerca să implice tinerii în politică la nivel local FOTO Getty Images
Jennifer Lawrence s-a alăturat organizaţiei civice Represent.Us, pentru a încerca să implice tinerii în politică la nivel local FOTO Getty Images

Jennifer Lawrence, premiată cu Oscar şi una dintre cele mai bine plătite actriţe, renunţă la actorie timp de un an pentru a se dedica activismului politic, scrie BBC, potrivit News.ro.

Vedeta din „Jocurile Foamei“ va lipsi de pe platourile de filmare 12 luni pentru „a se dedica implicării tinerilor în politică“. 

Lawrence se află deja în comitetul director al mişcării civice Represent.Us. alături de un colaborator frecvent, regizorul David O'Russell. Campaniile organizaţiei nonprofit luptă împotriva mitei în politică şi pentru legi anticorupţie. 

„Îmi voi lua liber anul viitor“, a declarat actriţa pentru ET. „Voi lucra cu această organizaţie ca parte a Represent. Us, încercând să implic tineri în politică la nivel local. Nu are nimic de-a face cu partizanatul (politic). Este vorba de demersuri anticorupţie şi legi care să fie aprobate din stat în stat pentru a repara democraţia noastră“, a mai spus ea. 

Lawrence este deja cunoscută pentru activismul ei politic. Este una dintre primele actriţe celebre care a abordat problema diferenţelor de salarii la Hollywood între femei şi bărbaţi. 

Luna trecută, ea s-a alăturat actriţei Cameron Diaz şi cântăreţei Adele la Women's March din Los Angeles, care a militat pentru drepturile femeilor şi egalitate.

În thriller-ul „Red Sparrow“, care urmează să fie lansat în luna martie, Jennifer Lawrence joacă rolul unei balerine devenită asasină, după ce trece printr-o şcoală de instruire „sadică“ în care se învăţă cum să ucizi. La un moment dat în film ea trebuie să apară în faţa unei săli de clasă dezbrăcată complet. Despre această scenă, actriţa a oferit detalii într-un interviu recent pentru Entertainment Tonight.

„Există o scenă anume în film în care coşmarul tău din şcoala primară devine realitate, când stai dezbrăcată în faţa unei clase plină de oameni. Aşa că a devenit realitate, dar nu a fost aşa de rău“.

De fapt, filmarea scenelor nud a devenit puţin prea uşoră pentru Jennifer, după cum povesteşte chiar ea cu umor: „Toată lumea m-a făcut să mă simt atât de confortabil încât, probabil, într-un anumit punct, am început să-i fac pe toţi ceilalţi să se simtă incomod, pentru că eram ceva de genul: «Nu vreau halatul. Mi-e cald. Mănânc», iar toată lumea spunea „trebuie să te acoperi“. 

Jennifer Lawrence a câştigat Oscarul la categoria „cea mai bună actriţă“ cu rolul din filmul „Silver Linings Playbook“ (2012) şi a fost de alte două ori nominalizată la premiile Oscar - pentru rol secundar, cu filmul „American Hustle“ (2013), şi pentru rol principal, pentru filmul „Joy“ (2015).

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite