Jason Momoa, vedeta din „Aquaman“, s-a angajat în Portugalia să lupte pentru conservarea oceanelor  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Actorul american Jason Momoa, care îl interpretează pe supereroul Aquaman, a vorbit duminică în favoarea conservării resurselor marine, înaintea conferinţei ONU de la Lisabona în legătură cu protejarea oceanelor, scrie Le Figaro.

"Oceanele au nevoie de noi", a declarat actorul în cadrul unui eveniment care a reunit în apropiere de Lisabona o sută de tineri din întreaga lume pentru a discuta despre acţiunile ce trebuie întreprinse în favoarea oceanelor. "Trebuie să căutăm să îndreptăm greşelile pe care le-am provocat", pentru că "fără un ocean sănătos, planeta noastră aşa cum o ştim noi nu ar exista", a amintit el.

Jason Momoa, care a devenit faimos datorită rolului său din "Aquaman", precum şi cel din "Justice League", a participat la sesiunea de închidere a forumului pentru tineret şi inovare, care a avut loc, duminică, pe plajă Carcavelos, la aproximativ 20 de kilometri de Lisabona. Cunoscut şi pentru rolul din sezonul 1 al serialului fantasy "Game of Thrones", şi din "Stargate Atlantis", actorului şi unei delegaţii de o sută de tineri din întreaga lume li s-a alăturat puţin mai târziu şi preşedintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.

De asemenea prezent, secretarul general al Naţiunilor Unite, portughezul Antonio Guterres, a condamnat duminică încetineala în luarea deciziilor liderilor politici pentru conservarea oceanelor. "Ne mişcăm prea încet", a spus el, adăugând că este timpul să "condamnăm serios" această inerţie şi să luăm măsuri.

Secretarul general al ONU va participa, de luni, la Lisabona, la conferinţa Naţiunilor Unite asupra oceanelor, organizată în comun de Portugalia şi Kenya. Programată iniţial pentru aprilie 2020, conferinţa a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19. De luni până la 1 iulie, şefii de stat, reprezentanţi ai guvernului, lideri de afaceri, lideri de ONG-uri şi oameni de ştiinţă sunt aşteptaţi în capitala portugheză pentru a discuta şi a propune soluţii pentru conservarea oceanelor.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite